2021. április 19., hétfő

Az Isten dicsősége

A körülötte levő fényözön olyannak látszott, mint a szivárvány, amely a felhőkön szokott lenni esős napon. Ilyen volt az ÚR dicsőségének a látványa. Amikor megláttam, arcra borultam, és hallottam, hogy valaki megszólal. Ezékiel könyve 1. fejezet 28. vers



Ezékiel nem az Urat látta vagy az Úr teljes dicsőségét, hanem rövid ideig bepillanthatott Isten ragyogó dicsőségébe és ez elég volt ahhoz, hogy átformálja egész életét.
Az Isten csodálatos. Ő az áldott Isten, aki uralkodik minden egyes uralkodó felett, királyok-Királya és uraknak-Ura. Övé egyedül a halhatatlanság, aki megközelíthetetlen világosságban lakik, akit az emberek közül senki sem látott, és nem is láthat: övé a tisztelet és az örökkévaló hatalom. Ámen.(1 Timóteus 6:16)
Isten megosztotta az Ő dicsőségének töredékét prófétáival, de végső kinyilatkoztatása számunkra az Ő Fiában, Jézus Krisztusban jelent meg számunkra.
„ Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. (János 1:14)
Amikor bizalmunkat teljesen Jézus Krisztusba helyezzük és Isten Szentlelke lakozást vesz életünkben, kicsinyes terveink háttérbe szorulnak, hogy Isten dicsősége megnyilvánulhasson életünkben és életünkön keresztül.
Isten maga mondja: „Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán. (2 Korintus 4:6)
Amint Isten dicsősége betölti szívünket, egész lényünkkel az Ő fenségét fogjuk imádni. Milyen csodálatos kiváltság ez.

IMA: Mennyei Atyánk, szenteltessék meg a Te neved. Az örökkévaló, hallhatatlan, fizikai szemeink számára láthatatlan, egyedül Istené és Királyé legyen minden dicsőség örökkön-örökké, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...