2021. április 12., hétfő

Ismerd meg Istent 6. rész

Nem árt, és nem pusztít szent hegyemen senki, mert tele lesz a föld az ÚR ismeretével, ahogyan a tengert víz borítja. Ézsaiás könyve 11. fejezet 9. vers



Isten nem hagyta el népét a száműzetésben sem. Maradt egy rész, akiket Isten visszavezetett földjükre. Isten terve az volt, hogy Jézus Krisztus által újra „gyümölcsözővé” teszi népét, hogy a Szentlélek gyümölcseit teremhesse.
Éppen ezért szólt már akkor a prófécia Krisztusról, aki egyrészt meg fogja tartani az Istennel kötött szövetséget és megvédi a szegények, elnyomottak érdekeit is.
Jézus Krisztus azért jött, hogy az éhezőknek enni adjon, a betegeknek gyógyulást hirdessen, a vakoknak a szeme világát visszaadja. ( Ézsaiás 61:1-2, Lukács 4:18-19)
Isten az Ő Szentlelkét kitöltötte az egyházra is, ezáltal pedig felhatalmazta Isten népét arra, hogy hirdesse a Krisztus örömhírét, és Isten szeretetének segítő kezével hajoljon le az elesettekhez.
A fenti igevers egy olyan jövőt vetít elénk, amikor a föld megtelik az Úr ismeretével, ahogyan a tenger meg van telve vízzel. Ez pedig Krisztus egyháza által fog megtörténni.
Ez voltaképp már folyamatban is van. Isten gyermekei ott vannak és szolgálnak a katasztrófa sújtott övezetekben, önkéntesen osztanak ételt és hirdetik az örömhírt a foglyoknak.
Ezt azok teszik, akik valóban ismerik Istent. Isten gyermekei tudják, hogy a nyomorultakon való segítés, az evangélium örömhírének megosztása, voltaképp Isten kegyelmének eszközei.
Ezzel kapcsolatosan több példát láthatunk a Bibliában is.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Jézus Krisztus betöltötte a törvényt és meghaltál, feltámadtál helyettünk, hogy életünk legyen és részünk legyen a kegyelem munkájában itt a földön azáltal, hogy segítjük a rászorulókat és megosztjuk velük a Te országodról szóló örömhírt. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...