2021. május 2., vasárnap

Amire minden édesanyának szüksége van

Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó.
Példabeszédek könyve 31. fejezet 30. vers



Mint mindannyiunknak, minden édesanyának szüksége van őszinte elismerésre. Egy édesanya, aki érzi, tudja, hogy megbecsülik, minden felmerülő akadállyal szembe tud nézni.
Lesz képessége és energiája főzni, varrni, tanítani, munkahelyén helytállni, gondoskodni a családjáról, segíteni a rászorulókat, kezelni a felmerülő nehézségeket.
Ha egy nőt sosem kap őszinte elismerést, úgy fogja érezni, hogy nem szeretik és haszontalan. Egy édesanyának minden nap köszönetet kell mondani és elismerni erőfeszítéseit.
Egy istenfélő nőt megdicsérnek gyermekei, házastársa és közösségének tagjai is. Sajnálatos, hogy manapság a politikusok, a média, az oktatók, a főnökök többre becsülik a csillogást, a hírnevet és az ebből származó előnyöket, mint az istenfélelmet.
Ez pedig elbátortalaníthatja Isten gyermekeit. Egy édesanyát ettől függetlenül bátorít, ha családja naponként áldást mond rá: „Isten áldjon meg anya. Naponta áldás vagy a számunkra.”
Örömmel hallhatja férje vallomását is: „Szeretlek. Lehet, hogy más nők is tesznek jó dolgokat, de számomra te felülmúlod mindegyiket.”
A legnagyobb és legfontosabb dicséretet az Istentől kaphatja egy nő, egy édesanya. A legfontosabb mindig az legyen, amit Isten gondol rólunk.
„ Ne a külső dísz legyen a ti ékességetek, ne a hajfonogatás, arany ékszerek felrakása vagy különféle ruhák felöltése, hanem a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten előtt.” ( 1 Péter 3:3-4)
Édesanyák, örüljetek főként az Istentől kapott dicséretnek. Férfiak és gyerekek, dicsérjétek Istent édesanyátokért és dicsérjétek meg édesanyátokat, házastársatokat olyan módon, hogy az Istentől kapott dicséretet visszhangozzátok.


IMA: Istenünk, ma dicsérünk téged minden egyes istenfélő nőért, feleségért és szerető édesanyáért. Gazdagon megáldottál minket általuk. Áldd meg őket rajtunk keresztül is, hogy éreztessük velük mennyire értékesek a Te szemedben. Jézus Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...