2021. május 3., hétfő

Isten mélyebb megismerése

Igen bátran kezdett beszélni a zsinagógában is. Amikor meghallgatta őt Akvila és Priszcilla, maguk mellé vették, és még alaposabban megmagyarázták neki az Isten útját.                                                    Apostolok Cselekedetei 18. fejezet 26. vers



Apollós Isten szolgája volt, hirdette az evangéliumot is, de Akvilla és Priszcilla felfedezett valamit Isten dolgaival kapcsolatosan és azt meg akarták osztani Apollóssal.
Mivel Apollós nagyszerű előadó volt, akár figyelmen kívül is hagyhatta volna Akvilla és Priszcilla mondandóját, hiszen gyakran a jó előadók rossz hallgatóságnak bizonyulnak.
Apollós viszont rájött, hogy vannak dolgok, amikre Akvilla és Priszcilla jobban rálátnak, éppen ezért volt nyitott tanulni tőlük.
A keresztény élet egyik legélvezetesebb tevékenysége, Jézus Krisztus fenségének és szeretetének mélyebb megismerése a Szentlélek által.
Senki nem annyira érett, hogy ne lenne mit tanulnia, hová fejlődnie a keresztény életben.
Amíg hajlandó vagy meghallgatni más keresztényeket a Krisztus követésével kapcsolatosan, Isten új igazságait fedezheted fel.
Egy csoportos beszélgetés, vagy személyes beszélgetés során, olyan igei igazságokat fedezhetsz fel, amiket addig nem vettél észre és örömmel fog eltölteni, hogy felfedezted azokat. Máskor Isten használ tehetséges szónokokat is. Apollós rendkívüli képességeivel és alázatos tanulni akarásával, remek segítsége volt az újonnan megtért hívőknek, akiknek szükségük volt a hitéleti dolgokban elmélyülésre.
Istent jobban megismerni mindig öröm, függetlenül attól, hogy egy erős és meggyőző igehirdetőn keresztül vagy hétköznapi embereken keresztül történik.


IMA: Istenem, szeretnélek jobban megismerni. Köszönöm neked mindazokat az embereket, akiket használsz, hogy Szentlelked által taníts engem a Te utadon járni. Segíts nekem is, hogy másoknak segítségére lehessek a Te megismeréseddel kapcsolatosan. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...