2021. május 4., kedd

Higgy Isten szavának

A törvényre és intelemre figyeljetek! Hiszen ők olyan dolgokról beszélnek, amelyeknek nincs jövője. Ézsaiás könyve 8. fejezet 20. vers



Napjainkban telve van a világ „szuper prófétákkal”. Állítják, hogy közvetlenül Istentől kapnak látomásokat és kijelentéseket, így számukra az Isten írott szava: a Biblia már nem mérvadó. Ezek az emberek gyakran egymással is meghasonlanak. Sok-sok ember kezd el követni ilyen embereket azt gondolva, hogy ők a világ utolsó nagy prófétái. Isten csodálatos ajándékot adott nekünk a Biblia által. Enélkül reménytelen összevisszaságban élnénk életünket. Annyi minden bizonytalan lenne számunkra. Isten viszont nem hagyott minket árván, nem hagyott minket bizonytalanságban.
Bármilyen „kijelentésről” van szó, a Biblia mérlegére helyezve azonnal rájöhetünk, hogy Istentől van-e vagy sem. Ha egy „kijelentés” ellentmond a Biblia szavának, nem az Istentől van.
Ha emberek tanításai nem egyeznek a Biblia tanításával, akkor nem az Isten világosságában járnak és nem az Isten világosságát hirdetik.
Természetesen a Biblia igazságainak megértésében vannak fokozatok. Vannak olyan mély dolgok, igazságok, amelyeket talán még nem értesz. Miközben tanulmányozod nyitott szívvel Isten beszédét, azzal a vággyal, hogy megértsd ezeket a mélyebb igazságokat, vigyázz, hogy megmaradj az Istenről, a Krisztusról, az üdvösségről és a keresztény életről szóló alapvető igazságok talaján.
A Bibliát azért adta Isten nekünk, mert mindent megtanít nekünk a Biblián keresztül, amit tudnunk kell Róla. Nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod napjaink hamis tanítóit és mehetsz egyenesen a forráshoz: a Bibliához. Ha ugyanis neked nem elég jó Isten kijelentett, írott szava és meg akarod kerülni azt, nem az Isten világosságában, igazságában jársz.


IMA: Istenem, a Te beszéded ösvényem világossága. Óvj meg engem az ördög hazugságaitól és megtévesztéseitől. Segíts nekem elhinni a Te írott beszédedet és meggyökerezni annak igazságaiban. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...