2021. május 5., szerda

Tüzes lovak és harci kocsik

Majd Elizeus így imádkozott: Uram, nyisd meg a szemét, hadd lásson! És az ÚR megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal. Királyok második könyve 6. fejezet 17. vers



Elizeus és szolgája egy reggel arra ébredtek, hogy az egész városukat körülzárta a felfegyverzett, lovakkal és szekerekkel rendelkező ellenséges hadsereg.
A szolga kétségbeesett, de Elizeus vigasztalta mondván, hogy a sereg, amely velük van, sokkal erősebb, mint a várost körülzáró ellenséges hadsereg.
A gond csak azzal volt, hogy a szolga nem látott semmiféle hadsereget. Elizeus imádkozott, hogy Isten megnyissa szolgája szemét is, ezután pedig látta a szolga is, hogy hatalmas mennyei hadsereg veszi őket körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal. Bármilyen földi hadsereggel képes lett volna elbánni ez a mennyei harci sereg.
Ezután Isten vaksággal verte meg az ellenséges hadsereget, Elizeus pedig kedvességet tanúsított és visszavezette a vak hadsereget saját földjükre.
„Ha az Urat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak, nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás. Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon.” ( 91. Zsoltár 9-11. versek)
Talán emlékszel te is egy olyan dologra, amikor Isten csodálatos módon adott kimenekedést számodra. Másrészt talán kételkedsz is afelől, hogy Isten tényleg megőrzi-e az övéit?
Hiszen ha ez így van, akkor miért van szenvedés? Miért van halál? Krisztus beszél egy Lázár nevű koldusról, aki rengeteget szenvedett betegsége miatt, és azért is, mert nem volt semmiféle jövedelme. Ez az ember pedig szenvedései leteltével meghalt. Cserbenhagyták Isten angyalai? Nem! „Történt pedig, hogy meghalt a koldus, és felvitték az angyalok Ábrahám kebelére.” ( Lukács 16:22)
Isten oltalma az Ő gyermekeivel van földi életük során és az örökkévalóságban is. Dicsérjük ma az Istent ezért a csodálatos kiváltságért!


IMA: Istenünk, mi is sokszor bizonytalanok vagyunk és talán meg is rémülünk életünk nehézségei miatt. Nyisd meg a szemeinket, hogy lássuk őrző kegyelmedet és gondviselésedet életünkben. Köszönjük, hogy a Menny seregei a Te gyermekeiddel vannak. Jézus Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...