2021. július 26., hétfő

Isten szigorú szeretete

Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg!                                      Jelenések könyve 3. fejezet 19. vers



Nemrég olvastam egy Connie Driscoll nevű apácáról aki a chicagói hajléktalanokkal foglalkozott. A legtöbb hajléktalan alkoholista vagy drogos volt. Egy olyan programot hozott létre, amelynek köszönhetően napi 2400 forintból el tudtak látni egy hajléktalant.
Hogyan csinálta mindezt?
Minden egyes nap fél nyolckor takarodót fújt, reggel fél hétkor pedig ébresztőt.
Időnként ellenőrzéseket és drogtesztet is beiktatott. Szállása lakóit egytől-egyig felelősnek tartotta saját viselkedésükért és teljesítményükért.
A lakók alávetik magukat a bánásmódnak, mert tudják, hogy ez az utolsó esélyük, hogy kikeveredjenek abból a rettenetes nyomorúságból, mely életük részévé vált.
Kötelező eljárniuk a kábítószereseknek és alkoholistáknak tartott 12 lépéses segélynyújtó alkalmakra.
Emellett kötelező járniuk középiskolai szintű oktatásra, gyereknevelési tanfolyamra, házvezetés órákra valamint álláskereséssel kapcsolatos órákra.
A személyzet tagjai a pénz helyes kezelésének alapelveit is tanítják nekik.
Connie nővér tudja, hogy legtöbb ellátottjának nem a pénzhiány, hanem a személyes felelősség hiánya okozza a problémát.
Azt mondogatja a nőknek: " Mindegy ki okozta a problémátokat, csak ti tudjátok azt megoldani."
Értsd meg, Isten amikor megfegyelmez, megfenyít, azért teszi, mert nem hagyhatja, hogy a világgal együtt a kárhozat legyen számodra a végállomás. A te legsúlyosabb problémád is az lehet, ha nem vállalod a felelősséget a személyes életedért és lelked sorsáért.
Egy dolgot viszont köteles vagyok elmondani neked:
Krisztust úrnak vallani, hinni, hogy feltámadt a halálból, eltörölte a bűneidet, örök életed van általa, teljes erővel igyekezni arra, hogy megváltoztasd az életedet az egyetlen esélyed arra, hogy a bűneid nyomorúságából kiemelkedhess és betölthesd az Istentől kapott küldetésedet.



Ima: Atyám köszönöm, hogy azért vagy szigorú velünk, mert szeretsz minket. Magasztallak azért, mert csodálatosan megkülönböztettél. Kérlek segíts, hogy ne legyek felelőtlen, hanem teljes erővel igyekezzek szívemet és életemet a Te irántad való engedelmességre szánni. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...