2021. július 6., kedd

Mit kaptunk az Úrtól? 2. rész

Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és átadta nekik vagyonát. Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe.Máté evangéliuma 25. fejezet 14-15. vers



Mit kaptunk a mi Urunktól, Jézus Krisztustól talentumként?
Először is, kaptuk az Ő szavát. Nemzetközi megbízást kapott minden Krisztust követő arra, hogy hirdesse Isten szavát: az örömhírt.
„ Ezután ezt mondta nekik: „Menjetek el széles e világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek. Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik. ( Márk 16:15-16)
Istennek adatott minden hatalom Mennyen és Földön, és az Ő nevében ezzel a tekintéllyel járhatunk, de mit érünk vele, ha nem használjuk ezeket az ajándékokat?
Isten annak örül, ha az övéi használják a Tőle kapott ajándékokat. Naponta vannak harcaink, küzdelmeink, győzelmeink, vereségeink, de ne feledjük el, hogy Isten mindennel megajándékozott minket, ami az életre és a kegyességre való.
„ Mivelhogy az ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, a mi az életre és a kegyességre való, Annak megismerése által, a ki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott;” (2 Péter 1:3)
Ne félj hát! Isten gyermekeként vedd végre birtokba ajándékaidat, hogy azt a bővelkedő életet élhesd, amit Isten eltervezett neked.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, mert minden embert hívsz arra, hogy alávesse magát a Te uralmadnak és átvegye azokat az ajándékokat, amelyeket Szentlelked által osztogatsz. Segíts nekünk megtérni, segíts nekünk bátran használni, amit Tőled kaptunk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...