2021. augusztus 21., szombat

Élő vizek Ura

Jézus így válaszolt: "Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! Te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet." János evangéliuma 4. fejezet 10. vers



A samáriai asszony legnagyobb problémája az volt, hogy iszonyatosan szomjas volt a lelke. Jézus Krisztus azonnal észrevette ezt és az Ő kegyelme által ezt a szomjúságot célozta meg.
Krisztus úgy döntött, hogy egyenesen Samárián keresztül és a többi zsidó szokása ellenére nem tesz kerülőutat.
Jézus Krisztus olyan vizet kínált neki, amely elérheti lelke legszárazabb helyeit is. Azokat a helyeket, amelyek talán évtizedek óta szomjaztak a felfrissülésre.
Jézus Krisztus látja a mai napon a te életedet is. Tisztában van vele, hogy mennyire kétségbeesetten szükséged van az élő vízre.
A mai ember sok mindennel próbálja csillapítani a lelki szomjúságát: vásárlással, bűnös kapcsolatokkal, üzleti sikerekkel, szélsőséges sportolással, méregdrága utazásokkal. A mesterséges, lelki szomjat nem oltó „vizek” listája nagyon hosszú.
Jézus Krisztus azt mondja ma neked, hogy az általa kínált „víz” nélkül sosem fog csillapodni a lelki szomjúságod. Ha viszont iszol abból a vízből, amit Ő kínál neked, soha többé nem lesz kétségbeesetten szomjas a lelked. Örök életre buzgó víz forrásává lesz benned.
Soha többé nem kell önámításban élned, nem kell kiárusítanod önmagad a gonosznak abban a reményben, hogy a lelked szomjúsága csillapodni fog. Örökre szabad leszel.

IMA: Istenem, add nekem azt a vizet, amelyet a világ nem tud nekem felkínálni soha, mert nem rendelkezik vele. Hálás szívvel elfogadom ingyen kegyelmedet. Nem tudnám soha megfizetni, ezért Te ingyen kínálod azt nekem. Hallgass meg engem élő vizek Ura. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...