2021. augusztus 25., szerda

Kivel vagy közösségben?

Amit tehát láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek is, hogy nektek is közösségetek legyen velünk: a mi közösségünk pedig közösség az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal.                                          János első levele 1. fejezet 3. vers



Vannak dolgok, amik egymással örök ellentétben vannak, és éppen emiatt sosem fogod tudni őket összebékíteni. Tűz és víz, világosság és sötétség, igazság és hamisság, Isten és a bűn. Sok-sok ember nem szeretne teljes sötétségben élni, de teljes világosságban sem. Valahogy egy kellemes „szürkeséget” képzel el az élete minden területén. Kicsit tűz, kicsit víz, kicsit világosság, kicsit sötétség, kicsit jó, kicsit rossz, kicsit Isten, kicsit az ördög.
A szeretet apostola által, a Szentlélek világossá teszi, hogy Isten előtt nincs megalkuvás. Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. Azt is írhatnám, hogy Isten nem szereti a szürke színárnyalatot. Istennél nincs talán, majd meglátjuk, csak „Igen” és „Nem”.
Istennél nincs félig rossz, nincs kegyes hazugság, csak szentség vagy szentségtelenség. Ha szeretnéd, hogy közösséged legyen Istennel, aki maga a világosság, teljesen ki kell jönnöd a sötétségből az Isten világosságára.
Ha teljesen magad mögött hagyod a sötétséget és mindazokat a dolgokat, amik a lelki sötétséghez tartoznak, örvendezhetsz az Atyával, Jézus Krisztussal és a világosság gyermekeivel való közösségnek.
Ez az igazi közösség. Az igazi világosságban pedig megnyílnak lelki szemeid és lesz, mit mondj azoknak, akik még a sötétségben vannak arról, amit láttál és hallottál Isten világosságában, közösségében. Ezáltal pedig mások is bátorságot meríthetnek arra, hogy maguk mögött hagyják a lelki sötétséget és belépjenek az Isten tökéletes világosságába.


IMA: Istenünk, szeretnénk naponként élvezni a Te világosságodat, jelenlétedet. Szeretnénk nyitott, őszinte kapcsolatot ápolni azokkal, akik szintén a tieid. Krisztus nevében segíts erre, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...