2021. szeptember 11., szombat

Lépj tovább!

Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. Filippiekhez írt levél 3. fejezet 13-14. versek



Vannak olyan pillanatok az életünkben, amikor lehangoltak, szomorúak vagyunk, talán gondok gyötörnek minket.
Ilyenkor kérdezzük meg magunktól:
" A föld most megállt forogni? A válaszunk nyilvánvalóan "nem" lesz. A nap megszűnt ragyogni? Isten azt üzeni neked is, hogy az élet megy tovább.
Attól nem lesz vége a világnak, hogy egy konfliktusba ütköztél életedben. Bízd magad Isten bölcsességére és helyt tudsz állni a harcaidban.
A világ nem áll meg attól mert valaki cserben hagyott, vagy ellened fordult. Figyelj Isten szavára és mindenek felett Istenbe helyezd minden bizalmadat és reménységedet.
Az élet nem áll meg attól sem, ha te éppen egy kisebb vagy nagyobb hibát követtél el. Tarts bűnbánatot, ismerd el hibádat, bűnödet, bízd magad Isten kegyelmére és amennyiben megkárosítottad embertársadat, kérj tőle bocsánatot és amennyiben lehetséges, igyekezz jóvá tenni a neki okozott kellemetlenséget.
Az Isten meg akar tanítani arra, hogy hogyan lépj tovább és "vágj vissza" az ördögnek.
Nem rekedhetsz meg a múltban. Bármi is történt életedben, tudd, hogy Krisztusban minden rendbe jöhet.
Segíthet neked továbblépni. Isten hűségesen megcselekszi ezt. Ne hidd el az ördög hazugságát! Az életed nem ért véget. Nézz szét a természetben. A nap még mindig süt. A madarak csiripelnek. Az őszi szél talán kissé hűvösebb, de még mindig pajkosan suhan a fák között.
Tehát hidd el, hogy még mindig van remény a számodra. Engedd, hogy Isten dicsősége felragyogjon benned és általad. Lépj tovább Krisztusban, hogy megláthassa környezeted milyen hűséges Istened van.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy bátorítottad a szívemet a mai reggelen. Köszönöm, hogy segítettél nekem tudatosítani, hogy az élet megy tovább. Az életemnek nincs vége csak azért, mert nehézségekkel kell szembe néznem. Taníts meg engem Istenem szembenézni a nehézségekkel, megújulni a csalódásokból, és továbblépni Veled. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....