2021. szeptember 22., szerda

Nézz Jézusra és ne a viharra!

És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. Máté evangéliuma 8. fejezet 24. vers



Az elmúlt évben sokféle nehézséggel nézett szembe az emberiség. Először is egy vírussal, amit kezdetben nem akartak komolyan venni a világ vezetői, majd kénytelenek voltak felkészületlenül szembenézni az általa okozott világjárvánnyal. Ezután megkezdődött a fertőtlenítőszerekért, egészségügyi eszközökért folytatott nemzetközi harc. A tömeges megbetegedések szakaszába lépve, már az életekért és az egészségügyi ellátórendszer „életben tartásáért” ment a küzdelem. Eközben politikusok, szakemberek és hatóságok képviselői adtak folyamatosan önmaguknak ellentmondó nyilatkozatokat.
Bezártság, munkahelyek elvesztése, cégek csődje, a világgazdaság megbénulása és soha nem látott áremelkedés következett.
A viharok nem kímélik az emberiséget. Gazdasági szakemberek már most azt jósolják, hogy nehéz lesz a világgazdaságnak kihevernie a világjárvány hatásait valamint egy világjárványtól független gazdasági válság is közeledik.
A viharok beszűkíthetik a látókörünket, de akár arra is ösztönözhetnek minket, hogy arra az egy dologra összpontosítsunk, ami a legfontosabb számunkra.
A tanítványok a vihar közepette kezdtek kétségbe esni és arról is elfeledkeztek, hogy Krisztusra összpontosítsanak.
Nehéz helyzetben történt már veled is hasonló? Amikor életedben úgy tűnik, hogy csodásan ragyog a nap, igyekszel új lehetőségeket megragadni. Talán új házat vásárolnál, mert úgy gondolod, hogy biztos munkád és megélhetésed van. A viharok azonban hírtelen jönnek. Még a legtapasztaltabb embereket is próbára teszik. Észreveszed-e ilyenkor, hogy Krisztus akkor is a kezében tart mindent, amikor úgy tűnik neked, hogy alszik és semmiről sem tud, ami téged ér?
Amint leveszed a szemed Krisztusról, az élet viharai föléd kerekednek. Sokszor talán arra vágysz, hogy Isten azonnal szüntessen meg életedben minden vihart, de Ő azt figyeli, hogy a vihar közben bízol-e Benne? Figyelsz-e Rá? Rá mered bízni ma egész életed?


IMA: Istenem, amikor az élet viharai tombolnak körülöttem, segíts Jézus Krisztusra nézni, akinek minden hatalom adatott a földön és a Mennyben. Taníts meg engem Benne bízni minden körülményben. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...