2021. szeptember 23., csütörtök

Nyitott vagy Krisztus igazságára?

Ha pedig értenétek, mit jelent ez: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot, - nem ítéltétek volna el azokat, akik nem vétkeztek. Máté evangéliuma 12. fejezet 7. vers



Még a legjobb szándékú politikussal is előfordul, hogy kampányidőszakban sok-sok hasznos dolgot ígér, de amint hatalomra kerül és szembesül a valós helyzettel, kénytelen visszalépni az ígéreteitől.
Jézus Krisztus arra kérte a politikai hatalommal is rendelkező vallási vezetőket, hogy fontolják meg az Istennel kapcsolatos dolgokat érintő véleményüket, álláspontjukat.
Ezek a vezetők jobbnak látták, ha Krisztust megölik. Halálos bűnnek vélték, hogy Jézus Krisztus és tanítványai egy búzamezőn áthaladva, a nyugalom napján dolgoztak akkor, amikor leszaggattak néhány érett búzakalászt, hogy búzamagokat egyenek.
Krisztus nem vitatkozott a farizeusokkal, de beszélt arról, hogy Isten milyen szándékkal hagyta meg a pihenőnapot.
A szombatnap Jézus Krisztusra mutatott, Aki eljött a világba, és Akinek az áldozata által bemehetünk az igazi nyugalomba.
Isten írott szavával támasztotta alá mondandóját. A szombat is az Isten Fiára mutatott, Aki betöltötte a teljes törvényt és halála, feltámadása által igazi nyugalmat, békességet hoz azoknak, akik hiszen Őbenne.
A szombat azért is adatott, hogy az emberek Istent dicsőítő jó cselekedeteket vigyenek véghez. Nem vétkezett tehát Krisztus, amikor meggyógyította a száradt kezű embert vagy a meggörnyedt asszonyt szombatnapon.
A képmutató farizeusok vétkeztek, akik elítélték a Szombat Urát és nyilvánosan úgy tettek, hogy ők különbek, titokban viszont kihúzták a verembe esett haszonállatukat. Ezzel pedig a saját vagyonukat az Isten rendelése elé helyezték.
A szombat lényege az Isten őszinte tisztelete volt. Ezért kérte Jézus, hogy ismerjék el: a názáreti Jézus Krisztus Ura a szombatnak nemcsak a csodák miatt, hanem a Szentlélektől jövő tanítás miatt.
Talán te is hajlamos vagy a külsőségekre odafigyelni, miközben lényeges dolgokat figyelmen kívül hagysz. Ismertem olyan asszonyokat, akik rendszeresen befedték a fejüket, hogy nyilvánosan kifejezzék, alárendelik magukat a férjük vezetésének, de otthon egyáltalán nem erről tettek tanúbizonyságot.
Talán felemeled a szavad a lopás ellen, de te magad is lopsz. A farizeusok elítélték Krisztust, mert nem volt étele, háza és emiatt kénytelen volt gabonát enni tanítványaival együtt, de nem voltak hajlandóak terített asztalukhoz hívni a mestert és tanítványait, mert nem értették meg a szombat lényegét. Ehelyett a farizeusok kimentek és elhatározták, hogy végeznek Krisztussal.
Te mit fogsz tenni? Hajlandó vagy engedni, hogy Isten átformálja, a gondolkodásodat vagy inkább bezárod a szíved Krisztus igazsága előtt?


IMA: Jézus Krisztus, ma is lenyűgöz a Te kegyelmed és szereteted. Nyisd meg teljesen a szívem a Te igazságodra, hogy átváltozhasson Szentlelked által a gondolkodásom. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...