2021. október 11., hétfő

Bízd magad a Szentlélekre

...én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz." János evangéliuma 14. fejezet 16-17. versek



A tanítványok szomorúan vették tudomásul, hogy Krisztus nem lesz velük fizikálisan egész életükben. Az is megfordulhatott a fejükben, hogy nem lesz kihez fordulniuk, ha Krisztus elmegy. Isten Szentlelke által azonban Krisztus az övéivel van. A Szentlélek központi feladatam, hogy Krisztushoz való kötődésünket erősítse. Éppen ezért hívja a Biblia a Krisztus Lelkének. ( Róma 8:9)
Miben segíti a Szentlélek azokat, akik Krisztushoz tartoznak?
Először is tanácsolja, vigasztalja és segíti őket. Amikor a világ ördögi erői Isten gyermekei ellen támadnak, és nagy szorongattatásba kerülnek, Isten Szentlelke ott van, és támogató munkáját végzi.
Másodszor, a Szentlélek sosem fogja Isten gyermekeit magukra hagyni.
Még a legközelebbi barátok, családtagok is magadra hagyhatnak, amikor az életedben súlyos nehézségek, terhek nehezednek rád, de a Szentlélek ott van és végzi munkáját életedben.
Harmadszor, a Szentlélek eszébe juttatja Isten gyermekeinek az Isten szavait, ígéreteit.
„ Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.” ( János 14:27)
Olyan sok magát kereszténynek valló ember bízik a saját elméjében, az Internetben, szakértőkben és olyan kevesen vannak, akik Isten Szentlélekben bíznak mindenek előtt.
Te kiben, miben bízol?

IMA: Istenem, köszönöm a Szentlélek ígéretét, aki a tieiddel van életük minden napján és elvezeti őket minden igazságra. A Te Szentlelked erejével szeretnénk Benned bízni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...