2021. október 23., szombat

Csak Krisztusra figyelj!

Közben eljutottak mintegy huszonöt vagy harminc futamnyira, amikor meglátták, hogy Jézus a tengeren jár, és közeledik a hajóhoz. Megrémültek, de Jézus megszólalt: "Én vagyok, ne féljetek!" János evangéliuma 6. fejezet 19. vers



Amikor Jézus Krisztus elkezdett járni a Galileai-tenger vízének felszínén, a tanítványok rájöttek, hogy semmit sem tudnak még Jézus Krisztus igazi hatalmáról. Mennyire jó módja volt ez a tanítványok oktatásának. A tanítványok egy egyszerű feladatot végeztek: át kellett hajózniuk a túlsó partra.
Jézus Krisztus a parton maradt, hogy kis időt egyedül legyen, és amikor a tanítványai elindultak a hajóval, még minden nyugodtnak és csendesnek látszott.
Pillanatok alatt sötét felhők gyülekeztek, a szél egyre csak fokozódott, és a tapasztalt hajósokon egyre inkább úrrá lett a félelem. Védtelennek érezték magukat és a távolság, ami addig olyan kicsinynek tűnt, hírtelen sokkal nagyobbnak látszott. Bizonytalanná váltak, hogy vajon elérik-e a partot vagy sem?
Éppen ekkor jelent meg Krisztus a vízen lépkedve. Ezt látva még jobban megrémültek. Biztos vagyok benne, hogy a tanítványok helyében én is megijedtem volna, még az is előfordulhat, hogy te is.
Mit akar mondani ma Isten ez által neked?
Először is Ő nagyon jól tudja, hogy életed hajója mikor van viharban. Nincs ott most melletted fizikailag, de nehogy azt gondold, hogy levette szemeit rólad. Nagyon is tudja, hogy az Atya gyermekei milyen viharokkal, nehézségekkel néznek szembe és ott van, hogy segítsen nekik.
Másodszor, amikor életedben viharok tombolnak, azt szeretné, hogy Ő maradjon a figyelmed középpontjában. Ne azt figyeld, hogy milyen távol van a part, mennyire elfáradtál, hogy az életed hajója lassan megfeneklik, vagy éppen elöntik a hullámok, hanem figyelj Rá. Ő minden életkörülményed felett Úr. Csak az történhet életedben, amit Ő megenged, és ha szereted Istent, akkor minden vihar, minden nehézség, minden próba a lelked javára fog válni.
Harmadszor, kérlek figyelj az Ő hangjára.
Az ördög rendkívül félelmetesen próbál oroszlánként ordítani rád, de ha Istené vagy, akkor voltaképp egy láncra vert, fogatlan oroszlántól félsz. Krisztus oltalma alatt nem árthat neked. Igen. Zúghatnak a hullámok, süvíthetnek a szelek, de te csak figyelj az Ő drága hangjára: "Én vagyok, ne féljetek!"
Bármilyen nehéz is most neked, Krisztus azt szeretné, hogy a mai napon csak Rá figyelj. Ugye rajta tartod a szemed?


IMA: Istenem, bocsáss meg, hogy az élet viharai olyan sokszor elvonták a figyelmemet Rólad. Hiszem, hogy Te vagy az Úr mindenek felett. Segíts bízni Benned! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...