2021. október 22., péntek

Lélek üdítő

Az ünnep utolsó nagy napján felállt Jézus, és így kiáltott: "Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! János evangéliuma 7. fejezet 37. vers



A zsidók készültek a sátoros ünnepre. Ez az ünnep volt az, amelyik arra volt hivatott, hogy a begyűjtött termés felett örüljenek és hálát adjanak.
Ilyenkor arról is megemlékeztek az emberek, amikor termés és elegendő víz nélkül vándoroltak a pusztában és sátorban laktak.
Miután Isten kivezette őket a pusztából és birtokba adta nekik az ígéret földjét, részük lehetett frissítő záporokban és gazdag termésben.
Ennek az ünnepnek utolsó nagy napján hívta fel a figyelmet Krisztus a lelki pusztaságra és az élő víz után szomjazó lelkekre.
A kút neve: Jézus Krisztus. Olyan sokféle „italhoz” nyúlhatsz, amelyek nem fognak igazi megkönnyebbülést hozni életedben.
Teletömheted a hasad, az agyad, a pénztárcád, a házad, a szíved, az életed mindenfélével, de nem fogsz igazi megkönnyebbülést érezni Krisztus nélkül.
Pedig te is erre vágysz igazán. Krisztus azt mondja: „Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!"
Kizárólag az Isten szava és az Ő Szentlelke által lehet részed igazi lelki felfrissülésre, hogy kitarthass életed „szárazabb” időszakaiban is.
Egy tea, jeges üdítő, ásványvíz csillapíthatja ideiglenesen a szomjadat, de a száraz és fáradt lelkedet egyedül Jézus Krisztus Lelke tudja feltölteni, kitölteni, megelégíteni teljesen. Engedd, hogy teljesen feltöltsön a mai napon.


IMA: Jézusom, köszönöm, hogy Szentlelked által kioltod lelkem szomját. Szeretnék elmélyülni az élő víz kutjában és teljesen betelni Veled. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...