2021. október 24., vasárnap

Életed alapja

Ezután kivitte őket Betániáig, felemelte a kezét, és megáldotta őket.                                               Lukács evangéliuma 24. fejezet 50. vers



Ki, mi a legfontosabb számodra az életben? Van, aki erre azt mondaná, hogy jelenleg a házastársa vagy a szerelme, akivel éppen egy új kalandba bonyolódott. Egyedülálló édesanya, esetleg nagymama hajlamos azt gondolni, hogy a gyermekei, unokái a legfontosabbak számára.
Van, aki a hatalomra, a pénzre vagy a hírnévre tesz fel mindent. Olyan is van aki „szerényen” egyformán fontosnak tartja a pénzt, a hatalmat és a hírnevet.
Mások életében úgy tűnik sokkal „nemesebb” törekvések érvényesülnek: „ világbéke megteremtése, éhező és nyomorgó emberek megsegítése, a társadalmi egyenlőtlenségek és korrupció felszámolása.
Egy keresztény életében vajon mi a középpont? Ahhoz, hogy a keresztény életvitel igazi legyen és értelmessé váljon, csakis Jézus Krisztus lehet a középpontban.
Ha arról van szó, hogy ki az, akiért minden reggel felkelsz és küzdesz tovább, nagy áldás, ha őszintén azt tudod mondani, hogy Jézus Krisztus.
A földi küldetése befejeztével, mielőtt Krisztus elfoglalja helyét az Atya jobbján, a tanítványokat emlékezteti feladatukra. A feladat egyszerű: Krisztus tanúiként élni a földi életet.
Ezután Krisztus felemelte kezeit és megáldotta az övéit. A tanítványok olyan sok sikertelenséget éltek meg három és fél év alatt, de Krisztus mégis rájuk bízta az evangélium kincsét.
Miután Krisztus megáldotta az övéit, imádták Őt és nagy örömmel visszatértek Jeruzsálembe. Szívük Jézus Krisztusban volt elrejtve.
Mi a te életedben a legfontosabb? A házasság halálig tart, a gyermekek, unokák felnőnek és családot alapítanak, a hatalom, hírnév és pénz mind semmivé lesz.
Miért ne lenne Krisztus életed és örömöd forrása és középpontja? Ha ez megvalósul, akkor minden körülmények között Krisztusban lesz életed elrejtve.

IMA: Istenem, annyi minden van a földön, ami ki akarja szorítani Krisztus az életemből. Csak Ő tud 
nekem maradandó örömöt adni. Segíts, hogy Ő maradjon életem középpontjában. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...