2022. március 25., péntek

Engedd el

Ézsau azonban bosszút forralt Jákób ellen az áldás miatt, mivel őt áldotta meg az apja, és ezt mondta magában Ézsau: Közelednek már a napok, amikor majd apámat gyászoljuk. Akkor meggyilkolom az öcsémet, Jákóbot. Mózes első könyve 27. fejezet 41. vers



Ha ragaszkodsz lelki sebeidhez, haragodhoz, ez megfoszthat téged a jelenedtől és a jövődtől is. Ezek olyan terhek, amiket Isten szeretné, ha letennél. Nem kell őket magaddal cipelned.
Egyetlen módja van annak, hogy leküzdd a sérelmeidet, ha úgy döntesz, hogy megbocsátasz. Add át az igazságosan ítélő Isten kezébe a dolgot. Ő az, Aki igazságosan ítél, és egyedül Ő állhat bosszút.
Minden alkalommal, amikor elméd újra játssza a sérelmeidet, add át az Úrnak azokat. Kérj áldást arra a személyre, aki mélyen megsebzett. Nem kell az érzéseidnek ehhez igazodniuk kezdetben. Hozz egy tudatos döntést és cselekedj azzal összhangban.
Ne mondogasd magadban, hogy jogos a sérelmed, mert olyan aljas, kegyetlen és igazságtalan módon bántottak meg téged. Ez sem visz előre. Ha nem vagy hajlandó elengedni a haragot, saját magadat terheled meg és fosztod meg az örömtől.
Ma döntened kell, hogy elengeded-e a sérelmeidet vagy nem? Kérd Istent, hogy segítsen úgy látni és úgy szeretni azokat, akik sérelmet okoztak neked, ahogyan Ő szereti őket.
Csak így tudsz Krisztushoz hasonlóbban viszonyulni embertársaidhoz.

IMA: Istenem, úgy döntök, hogy átadom neked azokat a sérelmeket, amiket hordozok magamban. Szeretnék a Te szabadságodban járni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...