2022. március 23., szerda

Fogadd be a Szeretetet

Jézus miután rátekintett, megkedvelte, és ezt mondta neki: "Egy valami hiányzik még belőled: menj, add el, amid van, és oszd szét a szegények között, akkor kincsed lesz a mennyben; azután jöjj, és kövess engem." Márk evangéliuma 10. fejezet 21. vers



Egy gyermek könyörgött az édesapjának, hogy vegyen neki egy ugrókötelet, mert minden nap használni fogja. Az édesapának tetszett az ötlet, hogy a fia minden nap mozogni szeretne, ezért meg is vette az ugrókötelet. Ezután pedig az üzletből kifelé a fia morgására lett figyelmes: „Tényleg nekem kell kivinni az ugrókötelet az autóig?”
Jó dolog arra vágyni, hogy egészségesek legyünk és erősek, más dolog megtenni azt, ami szükséges ahhoz, hogy ezt elérjük. Ez lelki értelemben ugyanúgy igaz, mint fizikai értelemben.
Tudni, hogy Isten szeret téged az egy dolog, megnyitni a szíved Isten szeretetének és naponta az Ő vezetésére bízni magad egészen más dolog.
A fenti igeversben egy fiatalemberről olvashatunk, aki nem volt biztos benne, hogy szereti-e annyira Istent, hogy mindent feladjon érte. A történet végére rájött, hogy jobban szereti a vagyonát, mint Krisztust. 
Ahogyan Márk evangélista által mondja Isten Szentlelke: „Jézus miután rátekintett, megkedvelte…”
Bárhogyan is döntött ez a fiatalember, azért nem tehetett semmit, hogy Isten jobban szeresse Őt, semmit sem tehetett azért sem, hogy Krisztus kevésbé szeresse Őt. A gond csak azzal volt, hogy nem mert teljesen és feltétel nélkül belemerülni Isten szeretetébe.
Isten mindenkit szeret, de csak az lesz az Ő gyermeke, aki megnyitja a szívét és befogadja hit által a Szeretetet. Kész vagy ezt megtenni?



IMA: Istenünk, Te nagyon jól ismered szíveinket. Segíts minket mélyen viszontszeretnünk Téged és teljesen elkötelezni magunkat Melletted. Segíts meglátnunk mennyire szerettél minket, amikor nekünk adtad Fiad, Jézus Krisztust. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...