2022. május 3., kedd

Adakozás vagy fennakadás

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Korintusiakhoz írt második levél 9. fejezet 7. vers



Ha adakozni szeretnél, fontos, hogy szeretetből és nagylelkűségből adakozz. Semmi értelme a kedvtelen, kényszerű adakozásnak. Isten és embertársaid szeretete az egyetlen helyes indíték az adakozásra.
A legtöbb ember sajnos nem hitből, hanem félelemből él és gazdálkodik. Ez az oka annak, hogy legtöbben addig halogatják az adakozást, hogy végül sosem jön el az ideje.
Mindig lesz valami, amit fontosabbnak fogsz tartani, éppen ezért az adakozás el fog maradni.
Amikor valakit nem a félelem, hanem az Istenben vetett hit vezére, akkor első helyre teszi Istent és az adakozást, és nem a kifizetetlen számlákat nézi, hanem az lesz a fontos, hogy visszaadjon abból, amit Istentől kapott, hogy az Isten országa épülhessen.
Sok-sok hitben járó ember tapasztalta meg, hogy ilyen módon a kevés is elég lett. Ezt személyes életemben is számtalanszor tapasztaltam. Isten csodálatos módon viselt gondot rólunk az évek folyamán.
Nagyobb összeget gyűjtöttünk össze autóra, aminek voltaképp nagy részét ellopták tőlünk, de Isten mégis adott nekünk autót.
Jövedelmünket tekintve, semmi esélyünk nem volt arra, hogy önerőből saját házunk legyen, de Isten mégis megadta, hogy saját házunkban lakhatunk.
Amikor Istent első helyre teszed és adakozásoddal is tiszteled Őt, Ő maga fog gondoskodni szükségeidről.
Becsapod önmagad, ha azt gondolod, hogy a fösvénységednek és önzőségednek nem lesz semmi következménye. Nem egy embert ismerek, akik átlagon felüli keresettel rendelkeznek, de mégsem akarnak semmit visszaadni abból, amit Istentől kaptak és akármennyire sokat keresnek, állandóan adósságokba keverednek.
Ne szalaszd el a mai napon, hogy odaadd azt, amire Isten indított. Ha ezt teszed, akkor áldás leszel és áldást fogsz örökölni is.


IMA: Istenem, imádkozom azért, hogy segíts tiszta szívvel és szándékkal adakozni. Adj vágyat a szívembe arra nézve, hogy áldás legyek más emberek számára és ez által tiszteljelek Téged is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...