2022. május 31., kedd

Az Úr parancsa

De amikor Jeroboám az oltárnál állott és tömjénezett, Júdából Isten embere érkezett Bételbe az ÚR parancsára, és azt hirdette az ÚR parancsára az oltárnál: Oltár! Oltár! Így szól az ÚR: Egy fiú születik majd Dávid családjából, akinek Jósiás lesz a neve, ő majd föláldozza rajtad az áldozóhalmok papjait, akik most rajtad tömjéneznek, és emberi csontokat fognak elégetni rajtad! Amikor a király meghallotta Isten emberének a beszédét, amelyet a bételi oltárról hirdetett, kinyújtotta a kezét Jeroboám az oltár mellől, és ezt mondta: Fogjátok el őt! De megbénult a keze, amelyet kinyújtott felé, és nem tudta azt visszahúzni. Az oltár pedig meghasadt, és kiömlött a hamu az oltárról. Ez volt az a csoda, amelyet az Isten embere tett az ÚR parancsára.
Királyok 1. könyve 13. fejezet 1-2, 4-5 versek



Isten szólt az egyik szolgájához, hogy menjen Bételbe és közvetítse az Ő üzenetét a királynak és azt is megparancsolta, hogy abban a városban ne egyen és ne igyon semmit.
Az üzenetet átadta, nem félt a királytól és az Isten meg is őrízte őt. A királyt viszont bénasággal sújtotta, majd a próféta kérésére helyreállította a király kezét.
A király lakomára való hívását visszautasította a próféta. Egy idős próféta viszont hazugsággal sikerült félrevezesse ezt az embert. Isten talán azért engedte meg ezt, hogy próbára tegye a küldöttjének engedelmességét.
Éva és Ádám elméjében elvetette a gonosz az Isten szava iránti kételkedés magvait.
Ha Isten kijelenti neked igazságát, ne hidd el az ellenkezőjét akkor sem, ha fényes angyal jelenik meg neked, hogy eltérítsen attól.
Olyan sok ember, irányzat van ma, amelyek ugyan lelkinek tüntetik fel magukat, de ha engedsz nekik, eltérítenek Isten szavától és a végén neked kell majd viselned ennek szomorú következményeit.
Jöhet a te életedben is a kísértés, hogy egyetérts jól hangzó, de Isten szavával ellentétes dolgokkal, emberekkel.
Emlékezz ma arra, hogy Isten milyen igazságokat jelentett ki neked és maradj hűséges azokhoz.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy ma is szívemhez szóltál. Segíts ebben a zűrzavaros világban szilárdan állni a Te szavad biztos alapján. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...