2022. június 1., szerda

Lépj ki a hajóból!

Péter ekkor így szólt hozzá: "Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vízen. Mire ő így szólt: "Jöjj!" Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vízen, és Jézus felé ment.                          Máté evangéliuma 14. fejezet 28-29. versek



Könnyebb kereszténynek lenni úgy, hogy a megszokott helyeden, a megszokott életedet éled. Mi történik akkor, ha ki kellene lépned a biztonságot jelentő megszokottból az ismeretlenbe?
Péter kilépett a hajójából a nyílt vízre. Nem tudhatta mi vár rá, elengedett minden kapaszkodót és Krisztusra nézett.
Így érezheted magad, amikor Isten egy ismeretlen területre, feladatra hív. Ezzel az a célja, hogy még inkább a hit emberévé formáljon és kiszélesítse életed határait.
Új dolgot kipróbálni ijesztő lehet, és néha talán úgy érzed, hogy süllyedni kezdesz, de ha nem mersz lépni, sosem fogod megtapasztalni azokat az új dolgokat, amiket Isten akar végezni benned és rajtad keresztül.
Mi az, amit Isten szívedre helyezett? Mi az, amit meg kellene tenned, ki kellene próbálnod? Azért nem lépsz, mert a félelem visszatart? Tegyél ma egy egészen kis lépést, hogy megtapasztalhasd az Isten jóságát és kegyelmét.
Ha megteszed a kis lépéseket, Isten ajtókat fog nyitni számodra és csak annyit kell tenned, hogy belépsz ezeken.
Bízd ezeket a dolgokat Istenre. A te feladatod, hogy még ma döntést hozz: kilépsz a megszokottból.


IMA: Istenem, irányítsd minden egyes lépésemet, amikor kilépek az ismeretlenbe. Emelj fel engem, ha úgy érzem süllyedni, kezdek. A Te dicsőségedre, Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...