2022. június 2., csütörtök

Állj talpra!

Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "Uram, ments meg!" Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?" Márk evangéliuma 14. fejezet 30-31. vers



Péterről sok mindent olvashatunk a Bibliában. A fenti történetben, a kezdeti indulás után levette a tekintetét Krisztusról és süllyedni kezdett.
Ő volt az, aki megtagadta Krisztust és miután ezt megtette, kiment és keservesen sírt. Szerette Krisztust, de rosszul ítélte meg saját képességeit, és amikor nyomás alatt volt, megtagadta Őt.
Péter szíve teljesen összetört a bűnbánat miatt. Csalódott önmagában. Azt gondolta, hogy a halálba is követni tudná Krisztust és kiderült számára, hogy még nem tart ott.
Péter pontosan olyan volt, mint te és én. Voltak, vannak időszakok életünkben, amikor nem tudunk a saját elvárásunknak sem megfelelni. A legkeserűbb csalódás az, amikor önmagadba csalódsz.
Ugyanakkor tudta, hogy hova menjen csalódásával. Bűnbánatot tartott és húsvét után új lehetőséget és megbízást kapott a feltámadt Krisztustól. Nem adta fel a harcot. Elesett ugyan, de talpra állt.
Ha padlón vagy éppen, nem kell úgy maradnod. Dönthetsz úgy, hogy talpra állsz és folytatod Krisztussal. Ha törekedsz Istent követni, Isten jól tudja, hogy miközben tanulsz Vele járni, el is fogsz esni, de ott van, hogy felsegítsen.
Isten nem mond le olyan könnyen gyermekeiről. Fuss ma az Ő nyitott karjaiba, engedd, hogy letörölje könnyeidet és helyreállítson, hogy újra az Ő embere lehess.

IMA: Istenem, magamban sokszor csalódtam, de Benned sosem. Köszönöm, hogy nem mondasz le gyermekeidről. Krisztus nevében segíts Veled járni. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...