2022. június 3., péntek

Isten edényei

Vajon nem bánhatok-e én is úgy veled, Izráel háza, mint ez a fazekas? Így szól az ÚR: Hiszen olyanok vagytok a kezemben, Izráel háza, mint az agyag a fazekas kezében. Jeremiás könyve 18. fejezet 6. vers


Isten nem változott és nem is fog változni sosem. Nincs szüksége változásra, mert Ő tökéletes. Ma is látja azokat a nemzeteket, embereket, akik kitartóan a rosszat cselekszik és tudja jól, hogy ennek a gyümölcse hosszabb távon az összeomlás lesz.
Azt is látja azonban, ha egy gonosz nép vagy ember, megbánja gonoszságát, jön Krisztushoz bocsánatért és elfordul gonoszságától. Ilyen esetben, az Isten megkegyelmez és megáldja a helyes útra térő nemzet vagy ember jövőjét.
Az ember élete, az agyaghoz hasonlítható és az Isten a fazekas mester. Addig formál, amíg olyan edénnyé nem leszel, amilyennek Ő látni akar téged.
A formálódás folyamata gyakran fájdalmas, de cserébe olyan ember, „edény” leszel, akit Isten csodálatosan tud használni.
Kérdés az, hogy engeded-e formálni magad? Engeded, hogy Isten az Ő tervébe beilleszthető emberré formáljon téged?
Ha engeded, olyan gyönyörű edénnyé válik életed, amelyet Isten meg tud tölteni az Ő áldásaival és használni tud az Ő dicsőségére és az emberek javára.             

IMA: Istenem, annyira szeretnék használható, formálható edényed lenni. A Te szerető kezeiddel formálj, hogy azzá váljak, akivé formálni akarsz. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...