2022. június 25., szombat

Kik a boldogok? 6. rész

Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent. Máté evangéliuma 5. fejezet 8. vers



Mit jelent a tiszta szív? Dávid a következőt kérte Istentől: „Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!” ( 51. Zsoltár 10. vers)
Tiszta szív az, amelyik bűnbánattal és alázattal jött az Istenhez, megvallotta bűneit és elfogadta hit által a bűnei bocsánatát, Jézus Krisztus bűnt eltörlő vére által.
Ebben a szívben vehet lakozást Isten, az Ő Szentlelke által. Nem fog Isten lakozást venni, egy bűntől bemocskolt szívben, amelyik telve van csupa olyan dologgal, amelyeket Isten utál. Képmutatás azt kérni, hogy Isten jöjjön a szívedbe úgy, hogy egyáltalán nem akarod alávetni magad, az Isten tisztító erejének és kegyelmének.
Boldogok azok az emberek, akiknek a szívükben Isten lakozik, és nem engedik, hogy bármi más kiszorítsa Őt életük középpontjából.
Ha Isten megtisztította a szívedet, akkor a lelked tiszta, boldog és bőségben van. Ott Isten uralkodik, és ahol Isten uralkodik, ott megjelennek az Ő uralmának örökkévaló áldásai.
Sok-sok dolgot a szívünkre veszünk a 21. században és azért nem tudjuk sokszor magunk sem, hogy mi is az igazi gondunk.
Olyan „boldogok” vagyunk, hogy csak nyugtatóval a zsebünkben tudjuk átvészelni a szürke hétköznapokat, mert mindennek szorítunk helyet, mindenre találunk időt, csak Krisztusra nem. Akkor leszel igazán boldog, ha engeded végre, hogy Isten megtisztítsa a te közreműködéseddel szívedet és az Ő uralma kiteljesedjen benne.

IMA: Istenünk, Te magad vagy a boldogság, az áldás, a tisztaság, a bőség és minden, amire szükségünk van. Teremts bennünk is tiszta szívet, hogy boldogok lehessünk igazán és megláthassunk Téged a 
hétköznapok során és az örökkévalóságban is. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...