2022. július 8., péntek

A jó pásztor

Mondom nektek, hogy ugyanígy nagyobb öröm lesz a mennyben egyetlen megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre."
Lukács evangéliuma 15. fejezet 7. vers



Ha megvizsgálod az evangéliumokat, magad is meg fogod állapítani, hogy földi szolgálata során Jézus Krisztus nem gyűlölte az elveszett bűnösöket.
Olyan sok keresztény és nem keresztény gondolja azt, hogy Isten úgy viszonyul hozzánk, mint a Mikulás. Figyel minden egyes embert és amikor elbuksz, akkor a rosszak listáján vagy és kapod az élettől a jól megérdemelt pofonokat, amikor pedig viszonylag jó napod van, akkor Isten megsimogatja a fejed búbját és odadob neked néhány "áldás cukorkát."
Ez a gondolkodás nem is lehetne távolabb az Istentől kapott örömhírtől. Jézus Krisztus szánó szeretettel tekintett a bűnösökre és elmondta nekik az Atyához visszavezető utat.
A bűnt viszont gyűlölte. Nem alkudott meg vele. Csak olvasd el a Máté evangéliumának 15. fejezetét és nézd meg, hogy milyen kemény ítéletet mondott azok felett az emberek felett, akik inkább az emberek és nem az Isten tetszését, kegyelmét, megmentő szeretetét keresték.
Nem kell találgatnunk, hogy Isten előtt ki az elfogadható és ki nem az? Ő ezt már kijelentette. Aki hajlandó elismerni, hogy önerőből sosem lehet igaz Isten előtt, aki hajlandó kérni a Krisztus megigazító kegyelmét, hajlandó mindent átadni a Krisztusnak, az fog megmenekülni.
Ha van egy báránykád amit te vásároltál, te gondoztál, te etettél, hát nem segítesz rajta, ha bajban van?
Krisztus hallgatósága nagyon jól tudta, hogy egy elveszett bárány voltaképp nagyon hamar halott bárány lesz. Krisztus jól tudja, hogy a bűnei miatt elveszett ember voltaképp halott ember, ha nem kerül vissza az Isten jelenlétébe és nem békül meg Vele.
Emlékszem, hogy mennyire örültünk, amikor gyerekkoromban egy-egy tyúk elkóborolt és megtaláltuk, visszahoztuk.
Nem ismered Krisztust, ha azt hiszed, hogy Ő hagy meghalni egy elveszett bűnöst, aki kéri az Ő mentő kegyelmét.
Nem tudsz elég jó lenni, nem tudod kiérdemelni Isten szeretetét, mert bűnben születtél. Nem vagy elég jó bárány és sosem leszel elég jó saját erődből. Krisztus a tökéletesen jó pásztor. Ha valaki is el fog kárhozni az nem azért lesz, mert elveszett volt, hanem azért, mert visszautasította a jó pásztor mentő szeretetét.


IMA: Istenem, te ma is megkeresed azokat akikkel már senki sem törődik és új élettel ajándékozod meg őket. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...