2022. július 3., vasárnap

Kit keresel?

Jézus így szólt hozzá: "Asszony, miért sírsz? Kit keresel?" Ő azt gondolta, hogy a kertész az, ezért így szólt hozzá: "Uram, ha te vitted el őt, mondd meg nekem, hova tetted, és én elhozom." Jézus nevén szólította: "Mária!" Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: "Rabbuni!" - ami azt jelenti: Mester.    János evangéliuma 20. fejezet 15-16. versek



Mária hite próbára volt téve. Látta ahogyan szeretett mestere kilehelte a lelkét a golgotai kereszten. Láthatta talán azt is, ahogyan élettelen, sebektől és vértől eltorzult testét leveszik a keresztfáról, bebalzsamozzák és elhelyezik a sírba. Amikor meglátta a nyitott, üres sírt, nem a feltámadásra gondolt. Azt gondolta, hogy valaki elvitte az élettelen testet és valahol elrejtette.
A hitét elhomályosította az önsajnálat és a gyász fájdalma. Ebben a helyzetben fordulópontra volt szüksége és akkor történt ez, amikor hátrafordult és saját magáról a feltámadott Krisztusra helyezte át a figyelmét. Ebben a pillanatban a hite megerősödött és kiszabadult az önsajnálat csapdájából. Miért maradnál a jelenlegi állapotodban, amikor a feltámadott Krisztus téged is megszólíthat ma? Isten megengedi, hogy bizonytalansággal, félelemmel, próbákkal nézz szembe. Ilyenkor maradj Krisztusban, maradj hitben. A próbában vagy Krisztusban vetett hitedet tagadod meg vagy a kételkedésnek mondasz nemet és megvallod, hogy a feltámadott Krisztus hatalmas ereje át tud vezeteni téged bármilyen nehézségen.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy szeretsz engem. Szeretnék Rád nézni, hogy a kétségbeesés helyett a benned vetett hit által átvezess a megpróbáltatásokon. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...