2022. augusztus 2., kedd

A felemelkedés ideje

Amikor Babilon folyói mellett laktunk, sírtunk, ha a Sionra gondoltunk. Az ott levő fűzfákra akasztottuk hárfáinkat. 137. Zsoltár 1-2. versek



Történt már veled olyan, hogy egészen elcsüggedtél azért, mert elveszítettél valami számodra fontos dolgot? Talán elveszítetted egy szeretteddel való közösségedet azért, mert elköltözött a földi létből. Talán a munkahelyedet veszítetted el egy olyan időszakban, amikor amúgy is nehéz anyagi helyzetben voltál. Talán volt egy terved, vágyad és minden összeomlott. Ezek olyan időszakok, amikor egyedül érezheted magad, úrrá lehet rajtad a kétségbeesés.
Ezt érezte Izrael népe is, amikor rabszolgaként elhurcolták őket saját földjükről, otthonukból. A fenti zsoltár is a gyászt és kétségbeesést tükrözi vissza. Az igazság az, hogy az izraeliták családtagjai közül sokan meghaltak, a templomot lerombolták, de Isten népe nem maradt reménység nélkül. Jóllehet Isten népe nagyon sötét időket élt meg, de Isten már egy csodálatosan jó tervet készített elő népe számára.
Ha most úgy érzed nem bírod tovább, ne feledd, hogy Isten nem mond le rólad. Figyelj ma Rá, hogy megoszthassa veled azt a csodálatos tervet, utat, amit neked tartogat. Ha ezt teszed, el fog jönni az idő, amikor szomorúságod örömre fog fordulni.


IMA: Istenem, hiszem, hogy a megtörtségből, reménytelenségből, sötétségből ma is a fényre, örömre és örökkévaló reménységre tudsz vezetni. Krisztus nevében cselekedj életemben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...