2022. augusztus 2., kedd

Építs

Építsetek házakat, és lakjatok bennük! Ültessetek kerteket, és egyétek azok gyümölcsét! Fáradozzatok annak a városnak békességén, ahová fogságba vitettelek benneteket, és imádkozzatok érte az Úrhoz, mert annak békességétől függ a ti békességetek is! Jeremiás könyve 29. fejezet 5, 7. versek



Isten népe jóllehet nagyon messze került hazájától, de Istennek mégis volt bátorító szava hozzá. Isten arra bátorítja őket, hogy azon a helyen ahol annyi veszteség és fájdalom érte őket, építsenek új otthont. Képletesen és szó szerint Isten építkezésre hívja népét ott, ahol éppen van.
A bánkódásból cselekvésre, munkára hívja népét: építsenek házakat, ültessenek be kerteket, imádkozzanak a városuk jólétéért. Talán te is tapasztaltad már, hogy a nehéz időkben sokkal jobb, ha hasznos dolgokkal foglalod el magad, mint az, ha belemerülsz a szomorúságba, önsajnálatba.
Isten téged is arra akar bátorítani ma, hogy járj azon az úton, amit kijelölt a számodra. Ha engedelmeskedsz Neki, Ő jót tud kihozni a jelenlegi helyzetedből. Be tudja gyógyítani szíved sebeit, szomorúságodat örömre tudja fordítani, de ehhez együtt kell dolgoznod Vele.
Szánj ma időt arra, hogy visszagondolj az elmúlt éveidre, évtizedeidre. Milyen nehézségeket, veszteségeket éltél meg?
Fel tudsz idézni olyan helyzeteket, amikor Isten kivezetett ezekből a helyzetekből egy reményteljesebb jövő felé?


IMA: Istenem, én sokszor nem értem, hogy miért érnek engem bizonyos dolgok, de szeretnék bízni Benned és szeretnék engedelmeskedni Neked. Krisztus nevében segíts cselekedni a Te akaratodat. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...