2022. augusztus 4., csütörtök

Betanult "szeretet"

Így szól az Úr: Mivel ez a nép csak szájával közeledik hozzám, és ajkával dicsőít engem, de szíve távol van tőlem, istenfélelme pedig csupán betanult emberi parancsolat. Ézsaiás könyve 29. fejezet 13. vers



Minden keresztény ember életében lehet olyan időszak, amikor fásulttá és közömbössé válik. Sok-sok házasság azért sodródik komoly nehézségekbe, mert a házasfelek egyre közömbösebbek, fásultabbak lesznek. Talán a rutin, a megszokott dolgok ugyanúgy zajlanak, de már nincs benne a szív.
Lehetsz nagyon jó a munkádban, hivatásodban, de ha teret engedsz a közömbösségnek és a megszokásnak, nemsokára látható lesz a munkád eredményén is.
Vigyázz a lelkedre és az Istennel való kapcsolatodra! Ne légy önelégült akár imádságról, akár az Istennel való kapcsolatodról van szó.
Ha önelégült vagy, ugyanúgy elmehetsz a gyülekezetbe, elénekelheted azokat az énekeket amelyeket már rég ismersz és énekelsz, elmondhatod, hogy szereted Istent, de mi haszna, ha már nem lesz benne a szíved?
Tudom, hogy neked is sok gondod, feladatod, terved lehet, de vigyázz, hogy ezek ne vonják el a figyelmedet a lényegről. Isten a teljes életedet szeretné. Nem csupán villámlátogatásokat a templomban és rendszeresen elmondotti imádságot. Isten többet akar a fizikai jelenlétednél, a szavaidnál. A szívedet kéri. Ha érzed, hogy nem teljesen az Istené a szíved, de nem tudod hogyan add át azt teljesen, kezdj el őszintén imádkozni.
Kérd Istent, hogy változtassa át a szívedet betanult emberi rendelkezések megtartójából egy olyan szívvé, amelyet áthat az öröm és az Isten iránti szeretet. Mondd el a következő imádságot:


IMA: Istenem, kérlek formáld át a szívemet. Annyira szeretnék őszintén figyelni a Te szavadra, változtasd meg Szentlelked által a belső emberemet. Segíts megértenem mennyire mélyen és őszintén szeretsz engem, hogy az én szeretetem is elmélyülhessen Irántad. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...