2022. augusztus 5., péntek

Értékes vagy

Veled van Istened, az ÚR, ő erős, és megsegít. Boldogan örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked. Sofóniás könyve 3. fejezet 17. vers



Túl sok ember van ma, aki nem tudja szépnek, értékesnek látni önmagát. Van aki azért, mert nincs pénze drága, divatos ruhákra, más azért, mert nem engedheti meg magának azokat a termékeket, azt az életmódot amit manapság annyira sulykolnak sok irányból belénk.
Az igazság az, hogy földi életünk során olyan sokféle hangot, véleményt, elvárást hallunk az értékünkkel kapcsolatosan, de te is jól teszed, ha a teremtőd szavaira figyelsz. Ő tudja igazán, hogy mennyit érsz.
" Veled van Istened, az ÚR, ő erős, és megsegít. Boldogan örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked."
Jó dolog, amikor a házi kedvenced örül neked, vagy a házastárad, a gyermeked, de semmihez sem fogható a Teremtőd életed feletti öröme.
Isten a legdrágább árat fizette érted. Az egyetlen Fia, akiben minden gyönyörűsége volt, emberré lett, szegény lett, beteg lett, halandó lett, majd meghalt a kereszten, hogy téged megmentsen. Ennyire értékesnek lát a Teremtőd. Ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen ruháid vannak, hogy nézel ki, mennyi pénzt keresel, stb.
Nem az határozza meg az értékedet, hogy mások mit gondolnak rólad vagy mennyire értékelnek. Az sem döntő, hogy te mit gondolsz magadról. Halld meg ma szerető Istened hangját. Tanuld meg elfogadni ezt a mérhetetlen, hűséges szeretetet, hogy az önbecsülésed újra egész lehessen.


IMA: Istenem, senki nem látja úgy bennem az értéket, mint Te. Akkor is, amikor a bűneim miatt kifosztott és összetört voltam, Te a legnagyobb áldozatot hoztad értem. Szeretnék megtelni a Te szereteteddel. Állíts helyre, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...