2022. augusztus 19., péntek

A tested is az Istené

Az eledelek a hasnak és a has az eledeleknek rendeltetett. Az Isten pedig mind ezt, mind amazokat eltörli. A test azonban nem a paráznaságnak rendeltetett, hanem az Úrnak, és az Úr a testnek. Korintusbeliekhez írt első levél 6. fejezet 13. fejezet



Korintusz egy görög város volt és Pál apostol idejében virágzott az erkölcstelenség a város falain belül. Itt hirdette az Istentől jövő örömhírt és többen el is fogadták azt, átadták az életüket Istennek és megalakult a korintuszi keresztény gyülekezet.
Mivel a gyülekezet tagjai rendkívül erkölcstelen háttérből származtak, a férfiak nem értették, hogy miért nem vehetik igénybe a városban levő prostituáltak szolgáltatásait? Tudniillik, Korintuszban törvényes és elfogadott volt a prostituáltak szolgáltatásait igénybe venni.
Ezek a férfiak folytatni akarták ezt a szokásukat keresztény emberként is. úgy érveltek, hogy a hasat Isten az éltelek számára teremtette, a férfi és a nő testét pedig a szexuális élvezetekre.
Sok évszázad telt el azóta, de ez a gondolkodás ma is él a kereszténységen belül. Talán te is gondolkodtál már így életed során. Azt mondtad magadnak, hogy a lelked az Istené, de a testeddel azt teszel, amit akarsz. Úgy öltözöl ahogy akarsz, és arra használod a tested, amire kedved tartja. Az igazság az, hogy Isten teremtette a testedet is azért, hogy az Ő dicsőségére használd azt. A kezeid, a lábaid, a szemeid, a gondolataid, az erőd, a nemiséged átadtad már Istennek? Figyelembe veszed azokat az alapelveket, amelyeket Isten azért adott, hogy a testedet megfelelően tudd gondozni, használni?
Ha igen, meg fog változni az életed. Ha eddig nem tetted, akkor add át ma a tested is az Istennek és határozd el, hogy törekedni fogsz a tested tagjait az Ő dicsőségére használni.


IMA: Istenem, segíts önfegyelemmel és józanul gondozni a testemet. Átadom neked a testemet és annak minden szükségeit, kívánságait. Szeretném a Te dicsőségedre használni azt. Segíts nekem ebben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...