2022. augusztus 18., csütörtök

Isten cselekedetei életedben

Amikor Jézus tovább ment, meglátott egy születése óta vak embert. Tanítványai megkérdezték tőle: "Mester, ki vétkezett: ez vagy a szülei, hogy vakon született?" Jézus így válaszolt: "Nem ő vétkezett, nem is a szülei, hanem azért van ez így, hogy nyilvánvalóvá legyenek rajta Isten cselekedetei.         János evangéliuma 9. fejezet 1-3. versek





Vannak olyan dolgok földi életünkben és környezetünkben, amelyeket egyáltalán nem tudunk értelmezni, esetleg helytelenül értelmezzük őket. Így voltak a tanítványok a vakon született emberrel.
Jézus Krisztus azt akarta, hogy a tanítványai az Ő szemszögéből szemléljék a vakon született embert. Ne úgy tekintsenek rá, mint egy megoldandó problémákra, hanem úgy, mint egy emberre, akinek élete és fogyatékossága által Isten meg tud dicsőülni.
Amikor látod az emberek életében a bűnöket és a bűn által létrejött sötétséget, vigyázz, hogy ne feledkezz meg Krisztus helyreállító szándékáról.
Krisztus szeretné, ha a bűn által megrontott emberi szívben, újra lakozást vegyen Isten világossága.
Lásd meg, hogy életed problémái lehetőségek arra, hogy Isten megdicsőíthesse magát általuk.
Krisztus azért jött, hogy akik Benne hisznek, helyreállítsa kapcsolatukat az Atyával és nem azért, hogy elítélje őket.
Milyen jó, hogy Isten nem úgy szemléli az embereket, ahogyan az emberek szemlélik egymást.
Gyógyulása után, a vak nyilvánosan bizonyságát adta annak, amit Krisztus végzett életében. És mi van a te életeddel? Miről, kiről tanúskodik?

IMA: Segíts Istenem úgy látni embertársaimat, mint akiknek szükségük van a világ Világosságára: Krisztusra. Segíts, hogy a Te szereteted, kegyelmed és hatalmad megnyilvánulhasson életemen keresztül. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...