2022. augusztus 29., hétfő

Nem véletlenül születtél

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük. 139. Zsoltár 13-16. vers




Én nem tudom, hogy milyen körülmények között jöttél a világra, de azt tudom, hogy Isten szemében nem vagy véletlen baleset. Akár akartak, akár nem, akár elfogadtak, akár magadra hagytak a szüleid, nem akár megbecsültek, akár úgy érezted felesleges vagy, ez az igazság akkor is igazság marad.
Isten kezdettől fogva tudta, hogy egy napon be fogsz lépni ebbe a világba. A világ kezdete óta volt egy terve a te életedre szabva. Minden egyes ember olyan, mint Isten egy mesteri alkotása.
Akkor mégis miért van az, hogy annyi ember élete egyszerűen félresiklik és a végén csak árnyéka lesz önmagának? Miért van az, hogy Isten csodálatos terve olyan sok világon élő ember életében nem tud kibontakozni?
A szabad döntés joga miatt. Isten szeret minden embert és tudja, hogy az igazi szeretet nem kényszerít rád semmit, hanem meghagyja neked a választás lehetőségét. Vannak emberek, akik nem is tudják, hogy Istennek csodálatos terve van az életükre nézve. Ha te is ezek közé tartozol, mától már tudsz róla és arról is, hogy a Bibliát olvasva, tanulmányozva kikristályosodhat számodra Isten terve.
Vannak azonban olyan emberek is, akik úgy döntenek, hogy a maguk útját akarják járni és nem kíváncsiak Istenre, Isten életükre vonatkozó tervére. Gyakran ők azok az emberek, akik panaszkodnak, amikor tulajdon döntéseik miatt félresiklik az életük és az Istent akarják hibáztatni. Pedig voltaképp csak saját lázadásukkal ártottak önmaguknak.
Állj meg ma egy kicsit és gondold át mennyire csodálatos, hogy nem véletlenül születtél meg erre a világra. Isten tervében kezdettől fogva benne voltál. Vajon hajlandó vagy megismerni ezt a tervet és alávetni életedet neki?


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te már születésem előtt tudtál rólam és szerettél engem. Annyira szeretném megérteni, felismerni és cselekedni életemre vonatkozó tervedet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...