2022. szeptember 1., csütörtök

Aki megtartja ígéretét

Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: "Bizony, hamar eljövök". Ámen. Jöjj, Uram Jézus!     Jelenések könyve 22. fejezet 20. vers




János, a szeretet tanítványa Pátmosz szigetére száműzetett a Krisztusban vetett hitéért. Annak ellenére, hogy egy kis sziget fogságába kényszerült, a Szentlélek által csodálatos magaslatokra jutott el. Betekintést nyert az eljövendő mennyei dicsőségbe, Krisztus megdicsőült uralmába és a jövőbe, amikor Krisztus visszatér a földre és mindent újjáteremt.
Miért mutatta meg ezeket a dolgokat Jánosnak az Isten? Azért, hogy az üldöztetés viszontagságai között bátorítsa őket.
Az Isten népének tudnia kellett, hogy nem az elnyomó rómaiaké lesz az utolsó szó a világtörténelemben. Isten királyságát sosem fogja senki leigázni. A kijelentett igazságokat megírta egy könyvben, hogy megossza másokkal is az örömhírt a Krisztus általi örömről, békességről és irgalomról.
Nem tudjuk mit fog hozni ez az ősz. Talán újra beszűkül az életterünk a vírusos megbetegedések miatt, talán nem. Azt máris láthatjuk, hogy világszerte sok területen fejetlenség és zűrzavar tapasztalható.
Krisztus jelenlétében viszont rendíthetetlen maradhatsz. Krisztus gyülekezete, az ördög támadásai és a világban uralkodó zűrzavar ellenére is légy Isten jóságának és kegyelmének élő bizonyítéka.
Olyan sok fogoly ember van lelki értelemben, akiknek szüksége van a Krisztus örömhírére. Hirdessük hát nekik a szabadulást, mert Jézus Krisztus eljövetele közel van.
Te készen vagy-e már az Ő fogadására? Ha igen, mondd örömmel: „Jöjj Uram Jézus!”



IMA: Istenem, segíts a mai napon szavaimmal, tetteimmel, egész életemmel Krisztusról beszélni azoknak, akik még lelkileg nem szabadok. Segíts mindannyiunknak abban a biztos tudatban élni, hogy Te hamarosan eljössz értünk. Segíts addig kitartanunk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...