2022. november 11., péntek

Csak Krisztus egyedül

És megjelent nekik Illés Mózessel együtt, és beszélgettek Jézussal. Márk evangéliuma 9. fejezet 4. vers



A megdicsőülés hegyén, Péter, Jakab és János úgy láthatták Jézust, ahogyan senki más a tanítványok közül.
Tanúi voltak amint Mózes és Illés megjelent és beszélgettek Jézus Krisztussal.
A két ószövetségi vezéralak erősítette meg a tanítványokat abban, hogy Jézus Krisztus az Isten megígért kegyelmének és irgalmának megtestesülése.
A mennyei Atya, aki mindig az utolsó szó jogával bír, így tanúskodott Jézus mellett: „Ez az én szeretett Fiam, reá hallgassatok!"
A megdicsőülés hegyén Krisztus megértette velünk, hogy maga Isten szállt le Jézus személyében, hogy szenvedjen és meghaljon helyettünk, majd feltámadjon a harmadik napon.
Az Ő halála és feltámadása mindent örökre megváltoztatott.
Jézus ma közelebb van hozzád, mint gondolnád. Kész a te életedben is lakozást venni Szentlelke által. Ő ismeri az övéit és minden nap emlékezteti őket arra, hogy a Vele való kapcsolat a legfontosabb.
Jóllehet nem voltunk ott a megdicsőülés hegyén, de annak üzenete világos mindannyiunk számára. Nincs senki más, aki által üdvözülhetnénk. Sem Mózes, sem Illés, sem a pápa, csak egyedül Krisztus. Ő az egyetlen Megváltó és Szabadító.

IMA: Istenem, segíts, hogy a Te szereteteden keresztül szemléljelek ma. Ima és dicsőítés által hadd legyünk állandó kapcsolatban Veled. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...