2022. december 4., vasárnap

Áldott az Úr, Izráel Istene, hogy meglátogatta népét, és váltságot szerzett neki.                                Lukács evangéliuma 1. fejezet 68. vers



Sokféleképpen emlékeznek világszerte a Megváltó megtestesülésére. Egy ideig Erdélyben éltünk majd Magyarországra költöztünk feleségemmel együtt. Láttuk, hogy más módon ünnepelnek az erdélyi és más módon a magyarországi keresztények.
Talán a világ nagy részén szokás az adventi, karácsonyi időszakban az adományozás. Az indíttatás más és más, de valahogy az emberek nagy része fontosnak tartja, hogy adjon azoknak, akik kevesebb dologgal rendelkeznek.
Talán csodálkozunk, amikor azt halljuk a televízióban vagy olvassuk az Interneten, hogy egy világhíres és óriási vagyonnal rendelkező ember több millió dolláros csekket töltött ki és adott át valamelyik jó ügyért harcoló szervezetnek.
Jómagam jóval ritkábban hallok olyasmiről, hogy egy nagyon gazdag és befolyásos ember leszáll a magángépéről, leveszi a megszokott ruháit, maga mögött hagyja egy időre fényűző életvitelét, hogy sorsközösséget vállaljon azokkal, akiknek segíteni akar.
Ha a világ nagyjai hasonló gondolkodásmóddal hoznának törvényeket és állnának egész világot érintő akadályokhoz, egész évben „Karácsony” lehetne.
Krisztus levetkőzte mennyei rangját, dicsőségét, levetkőzte a hallhatatlanság és szentség dicsőséges palástját és magára öltötte az ütött-kopott, halandó testet.
Megalázta magát és szegénnyé lett, hogy meglátogathasson minket. Csakis a mi bőrünkbe bújva építhetett ki bizalmi hidat velünk, hogy megmenthessen minket.
Az Ő szentségében láttuk, hogy mennyire bűnösek és nyomorultak vagyunk Isten nélkül. Komolyan segíteni akart rajtunk, hiszen a legnagyobb áldozatot hozta meg, hogy megszabadítson minket bűn adósságunktól. Ma pedig azt mondja neked is, hogy amennyiben elfogadod az Ő kegyelmét és szeretetét, a Szentlélek által az Atya gyermeke lehetsz, a mennyei dicsőség és el nem múló élet örököse.
Olyanról talán hallottál, hogy egy gazdag álruhában elvegyült a szegények között, de ki az a gazdag, aki örökbefogadott egy egész nyomornegyedet, hogy megossza velük hatalmát, dicsőségét, gazdagságát?



IMA: Istenünk, segíts nekünk, hogy elfogadjuk a Te nagy szeretetedet és ismerjük fel, Általad gazdagok vagyunk. Adj nekünk tiszta szívet és szándékot, hogy ne csak Karácsonykor, hanem életünk minden napján osztogassuk a Tőled kapott szeretetet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...