2023. március 2., csütörtök

Rendíthetetlen hit

Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember.                                             Jakab levele 1. fejezet 5-8. versek






Érezted már úgy, hogy úrrá lesz rajtad a nyugtalanság? Volt már olyan, hogy kételkedtél Isten hatalmában bizonyos problémád megoldását illetően?
Esetleg tudtad, hogy Istennek végtelen hatalma van, de valahogy nem hitted, hogy be akar avatkozni életedbe, hogy megoldást adjon?
Ezek a dolgok fakadhatnak abból, hogy nem ismered jól Istent, félreértelmezed az Ő ígéreteit vagy nem értetted meg az életedre vonatkozó tervét.
Nagyon fontos, hogy megtöltsd gondolataidat Isten beszédével, figyelj Isten hatalmára és ne a körülményeidre. Isten ma is reményt és erőt ad övéinek.
Miért vannak helyzetek, amelyekben megrendülhet a hited?
Van, hogy a saját bűneid miatt kérdőjelezed meg az Isten beszédét azért, hogy önmagadat igazold. Az is lehet, hogy a múltban vereséget szenvedtél valamilyen területen és azt gondolod, hogy a jövőben is ez vár rád.
A lelked ellensége ott van, hogy eszedbe juttassa az összes múltbeli kudarcodat, főleg amikor úgy tűnik, hogy az imáidra nem jön felelet.
Valld meg kételyeidet Istennek, emlékezz az Ő múltadban talpasztalt hűségére és elmélkedj ígéretein. Csak így maradhatsz az Ő igazságának szilárd talaján.

IMA: Istenem, segíts nekem a Te bölcsességed szilárdságában élni hittel. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...