2023. augusztus 18., péntek

A könnyebb út csábítása

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Példabeszédek könyve 3. fejezet 5-6. versek



Olyan időket élünk, amikor a rövidebb utak nagyon vonzóak. Az én értelmezésem szerint, a rövidebb út az, amikor egy kitűzött célod elérésének érdekében letérsz a meghatározott útvonalról abban a reményben, hogy sokkal gyorsabban el fogod érni a kitűzött célod. Ezekkel a rövidítésekkel az a gond, hogy túl ahhoz, hogy igazak legyenek. Gyakran katasztrofális következményekkel jár ezeket a kecsegtető "rövidítéseket" igénybe venni.
Minden embernek életszükséglete az öröm és a lelki békesség, de veszélyes nagy hiba lenne az alkohol vagy kábítószer által kínált "könnyebb utat" választani ezekhez. Volt egy nagyon tehetséges, művelt ismerősöm, akit 40 évesen le kellett engedjenek a sírgödörbe, mert elhitte, hogy az alkohol által kínált "könnyebb út" lesz a megoldás számára.
Minden ember vágyik szeretetre és megbecsülésre, de az erkölcstelen szexuális kalandok által kínált "rövidebb út" nem közelebb, hanem távolabb visz téged az igazi szeretet és megbecsülés elérésétől.
Önmagában az anyagi jólét nem bűn, de ha elhiszed, hogy a szorgalmas munka, az adakozás és a bölcs döntések útja túl hosszú és fárasztó, akkor hamar a hazugság, csalás és törvényszegés "könnyebb útját" fogod választani.
Isten azt szeretné, hogy valósággal boldog és beteljesedett életed legyen éppen ezért akar téged a könnyebb úttól óvni és arra ösztönöz téged ma is, hogy járj az Általa kijelölt úton.
Nem véletlen az, hogy az Isten gyakran a hosszabb és nehezebb úton vezet téged. Így akar felkészíteni téged jellemben azokra az áldásokra, amelyek a hosszabb és nehezebb út végén várnak rád.
Ne hidd el azt az ősi hazugságot, amivel az ördög már Évát is becsapta az Édenkertben. Ő nem akar megfosztani téged az örömtől, hanem naponként úgy akar vezetni, hogy igazi örömre, megbecsülésre és szeretetre találj.
Isten rég elmondta az embernek a Biblia segítségével, hogy milyen úton járjon és milyen elveket kövessen a munkát, családot, anyagi jólétet, adakozást, szerelmet, házasságot, családot és minden más kérdést illetően.
Tanulmányozd a Bibliát, hogy egyre magabiztosabban ismerd az Isten által kijelölt utat és törekedj arra, hogy ne térj el attól. Amikor eltérsz az Isten által kijelölt úttól, akkor bűnt követsz el és végső soron önmagadnak ártasz legtöbbet. Ha ma úgy döntesz bízol Istenben és az Ő útját követed, akkor igazi szeretet, békesség, boldogság és megbecsülés lesz az osztályrészed.


IMA: Istenem, nem akarok eltévedni az Általad kijelölt úttól. Hiszem, hogy az a legjobb út, amit számomra kijelöltél. Segíts életem minden napján azon járni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...