2023. augusztus 17., csütörtök

Akinek minden javára dolgozik

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. Római levél 8. fejezet 28. vers



Képzeld el, hogy milyen gazdag lennél, ha minden ember, akiket csak megismertél vagy akikkel kapcsolatban álltál valamikor, neked dolgozna? Ők dolgoznának, de a bevételüket a te javadra, hasznodra fordítanák? Isten ennél sokkal nagyobb dolgot ígért: Minden egyaránt javadra szolgál, javadra, gazdagításodra, növekedésedre dolgozik. Azok az emberek is, akiket te nehéz embereknek tartasz, az ellenségeid, akik ártani akarnak neked, az életkörülményeid stb.
Ez az ígéret azonban feltételes: azoknak szól, akik Istent szeretik. Isten szeret téged, de te befogadtad-e már életedbe Őt, aki maga a Szeretet?
Ez az életednek kulcskérdése. Az elmúlt másfél évben sok támadás ért, sokan próbáltak olyan dolgokat tenni, amelyekkel ártani akartak nekem, de Isten mindezt a körülményt és mindezeket az embereket felhasználta arra (tudtukon kívül), hogy én arra a helyre juthassak, ahol ma vagyok és ahol azóta is tapasztalom az Isten áldásait.
Ha ma felébredtél, tudsz levegőt venni, bármit is rontottál el a múltban, Isten helyre tudja azt hozni, ha átadod Neki az életed irányítását. Döntsd el, hogy a saját terveidet, vágyaidat fogod hajszolni a mai napon vagy helyet adsz Isten terveinek, szándékának, Aki meg tudja tenni azt, hogy mindent a javadra fordítson.
Ha Istent választod, bármi is történik a mai napon, legyen az jó vagy rossz, Isten lelki fejlődésedre és örök hasznodra fogja fordítani azt.


IMA: Istenem, szeretném megtanulni hogyan szerethetlek Téged. Szeretnék rád figyelni és a Te szavadra, tervedre. Légy segítségül ebben a mai napon, a Te Szentlelked által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...