2023. augusztus 15., kedd

Világosság vagy sötétség?

Ha próféta vagy álomlátó támad közötted, és jelet vagy csodát ad tudtodra, és bekövetkezik az a jel vagy csoda, amelyről beszélt neked, és azt mondta, hogy kövessünk és tiszteljünk más isteneket, akiket nem ismertél, ) akkor se hallgass annak a prófétának a beszédére, vagy arra az álomlátóra, mert csak próbára tesz benneteket Istenetek, az ÚR, hogy megtudja, valóban teljes szívvel és lélekkel szeretitek-e Isteneteket, az URat. Az URat, a ti Isteneteket kövessétek, és őt féljétek, az ő parancsait tartsátok meg, és az ő szavára hallgassatok, őt tiszteljétek, és hozzá ragaszkodjatok! Annak a prófétának és annak az álomlátónak pedig meg kell halnia, mert el akart téríteni Istenetektől, az Úrtól, aki kihozott benneteket Egyiptom földjéről, és kiváltott a szolgaság házából. El akart tántorítani arról az útról, amelyet megparancsolt neked Istened, az ÚR, hogy azon járj, azért takarítsd ki a gonoszt a magad köréből!    Mózes ötödik könyve 13. fejezet 1-5. versek    




Hallottam egy asszonyról, aki a második világháború idején, egy magyar faluban tevékenykedett jósnőként. Akkoriban a hadköteles férfiak háborúban harcoltak és az otthon maradt feleségeik bizonytalanságban voltak. Nem tudták, hogy egyáltalán él-e még a házastársuk, várják-e haza vagy soha többet nem fogják viszontlátni.
Egyik ilyen feleség elment ehhez a jósnőhöz és a jósnő azt mondta neki, hogy a férje egy ujját elveszítette a háborúban, de haza fog térni. 
Eltelt néhány hét és a falu csodálkozására a férj hazatért és tényleg hiányzott egy ujja. 
Több sem kellett a falubelieknek, elkezdtek özönleni ehhez a jósnőhöz. Hiszen, amit mondott, az beteljesedett. Egy háznál megbetegedett az idős és valaki megkérdezte, hogy meg fog-e gyógyulni vagy sem? A jósnő azt mondta, hogy még az év Karácsonyán meg fog halni és igyekezzenek neki mihamarabb beszerezni a koporsót, mert a háború idején sok halott volt és nem tudták olyan ütemben készíteni a koporsókat, amilyen ütemben szükség lett volna rájuk. 
A család drágán ugyan, de beszerezte a koporsót és a padláson rejtegette. Az idős viszont nem halt meg Karácsonykor. A koporsó még hosszú évekig volt a padláson a "tulajdonosa" pedig élt és virult. 
Egy másik feleség szintén megkérdezte a jövendőmondót, hogy haza fog-e térni a férje élve a háborúból, de a jövendőmondó azt mondta az asszonynak nyugodtan házasodjon meg, mert a férje meghalt. A feleség megházasodott, majd nagy volt a meglepetés, amikor a háborúból élve visszatért a férje és a megkötött házasságát érvényteleníteni kellett. 
Ne feledd, hogy az ördög egy kevés igazság közé sok-sok hazugságot rejt. Ezzel pedig az a célja, hogy eltávolítson Istentől, Aki maga az igazság. 
Döntsd el, hogy mit szeretnél, kit szeretnél? Ha Isten követője vagy, akkor felejtsd el a jósnőket, babonát, horoszkópot, halottlátókat és az okkultizmus minden formáját. 
Az Ószövetségben halálos bűn volt ezeket a dolgokat gyakorolni és ezekben a dolgokban részt venni. Ma egyszerűen csak kerüld el azokat az embereket, akik kettős életet élnek. Istennel és az okkultizmussal is "kacsintgatnak." 

IMA: Istenem, szeretnék Rád figyelni egyedül, mert tudom, hogy szeretsz és a jövőm a Te kezedben van. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...