2023. szeptember 20., szerda

A kitartás jutalma

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. Jakab levele 1. fejezet 12. vers




Krisztus kivételével, minden embernek van bűnös természete. Ez a természet a halálra szánt hústest azon indulatai, amelyek Isten szava, terve ellen akarnak megnyilvánulni, kiteljesedni.
Minden embernek megvannak azon a területei is, amelyek a gyengeségei. A test kívánságai három nagy csoportra oszthatóak Isten beszéde szerint: a szem kívánsága, a test kívánsága és az élettel való kérkedés vagy a magamutogatás. Megkísértettnek lenni nem bűn, de engedni a kísértésnek bűn. Jézus Krisztus is megkísértetett mindhárom területen a pusztában, de nem vétkezett.
Vannak olyan kémiai elemek, amelyek önmagukban ártalmatlanok, de ha egymással reakcióba lépnek, nagy robbanásra, pusztításra képesek. Bármi is a gyengeséged, kerüld azokat a helyeket, alkalmakat, amelyek a bűnös természetedet aktiválják és kiteljesítik.
Ha pornográfiával küszködsz, telepíts minden eszközödre megfelelő szűrőprogramot és kerüld azokat a helyeket, amelyek csábítást jelenthetnek neked.
Ha az alkohol a gyengéd, akkor ne ülj be "egy sörre" a legkedvesebb barátoddal sem, mert újra úrrá lehet rajtad a szenvedélyed. Ha a pletyka a gyengéd, akkor kerüld azok társaságát, akik hajlamosak pletykálkodni.
Tanuld, hallgasd, olvasd Isten szavát, elmélkedj rajta, imádkozz, hogy Isten segítségével gyakorlatba ültethesd azt és kerüld azokat a helyzeteket, amelyek feleslegesen tesznek ki téged támadásnak.


IMA: Istenem, Te győztél minden kísértés felett. Szeretnék én is naponként betelni a Te szavaddal, Szentlelkeddel. Taníts bölcsen harcolni bűnös természetem ellen. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...