2023. október 3., kedd

A nagy Isten a porszem Góliáttal szemben

És megtudja az egész egybegyűlt sokaság, hogy nem karddal és lándzsával szabadít meg az ÚR. Mert az ÚR kezében van a háború, és ő ad a kezünkbe benneteket. Sámuel első könyve 17. fejezet 47. vers



Időnként olyan problémákkal találhatod magad szemben, amelyekkel szemben egyszerűen esélytelennek látod magad. Ha Dávid önmagát hasonlította volna Góliáthoz, akkor valószínű azt tette volna, amit a minden férfinál egy fejjel magasabb Saul király: remegett volna a rettegéstől.
Dávid azonban a mindenható Istennel hasonlította össze Góliátot. Istennek végtelen hatalma, ereje, erőforrásai vannak. Azt mondja önmagáról, hogy hatalmában áll életet adni és életet visszavenni. Embereket felemelni és királlyá tenni, de ha úgy látja jónak, akkor királyokat és hatalmasokat földönfutóvá tenni.
Ha Istenre nézek, látom, hogy Ő sokkal hatalmasabb, mint bármilyen probléma vagy nehézség, amivel szembe kell néznem. Éppen ezért nem hagyhatom, hogy a problémáim nyomasszanak. Ehelyett inkább segítségül hívom Istent. Bevonom Őt harcaimba. Olyan sokszor láttam, hogy Ő hogyan tud győzelmet tud aratni életem félelmetesnek tűnő "óriásai" felett.
Az óriásaidat nem mindig azonnal teszi félre Isten az útból, mert felhasználja őket arra is, hogy lelkileg fejlődj. Isten meg akar tanítani téged, hogy ne a saját erődből, hanem az Ő hatalmas erejében bízva arass győzelmet életed óriási problémái, nehézségei fölött.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy te gyáván meghátrálsz és nem teszel semmit. Olyan sok gyáva és tétlen ember van Isten népe között, aki a nagyon nemesen hangzó: " A csata az Úré." jelszóval takaródzik.
Dávid azonban az Istenbe vetett hitéből merítve övezte fel magát és egyenesedett fel a porból, kezében az öt sima kövecskével és indult harcba, mert tudta, hogy a harc kimenetele teljesen Isten kezében van.
Drága embertársam! Ha küzdelmekben vagy, csak Istenre összpontosíts. Gyönyörködj Benne! Lásd meg, hogy mennyire hatalmas Istened van. Az egész világmindenség nem tudná magába fogadni Őt. Ha ezt teszed, az óriási problémáid nem fognak leuralni téged. Ezután pedig előfordulhat, hogy Isten egyáltalán nem szokványos módon fog beavatkozni életedbe és fogja félretenni "óriásaidat." Ha pedig ez megtörténik, lelkileg fel fogsz üdülni, meg fogsz erősödni és az Isten csodálatos módon meg fog dicsőülni életedben. Hát nem csodálatos kilátások?


IMA: Istenem, övezd fel szívem, lelkem, életem a Te szépségeddel, hatalmaddal, a Benned vetett hittel, hogy azokat a harcokat vívjam meg, amelyek a Te szent harcaid. Segíts nekem a Te hatalmad által legyőzni lelkem ellenségeit, hogy ezáltal erősödhessek és megtudja minden ember, hogy a Te kezedben van a harc és a győzelem is. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...