2023. október 4., szerda

Az elveszett Éden

Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. Római levél 6. fejezet 23. vers



Oroszország jelenlegi helyzete világosan példázza, hogy milyen, amikor egy vezető vagy néhány vezető, figyelmen kívül hagyja a polgáraitól kapott hatalmat és például olyan háborúba hajszolja a polgárait, amit a polgárainak nagy része voltaképp nem akar.
Ha egy ország vezetése korrupt, felelőtlen, azt az egész ország megszenvedi. Isten a teremtéskor egy csodálatos életteret adott Ádámnak és Évának, amit Édennek nevez a Szentírás. Isten tervében nem szerepelt az, hogy egy bűntől átitatott világban éljünk egy halandó testben. Az viszont szerepelt Isten tervében, hogy szabad döntés képességével ruházza fel az embert.
Ádám, mint az emberi faj akkori vezetője, képviselője, Isten helyett a bűnt választotta és ez a döntése kihatással volt az egész emberiségre. Ádám és Éva kiűzetett az Édenből, elszakadt Isten közvetlen jelenlététől és először a fizikai majd a lelki halál által is sújtva lett az emberiség a bűn miatt.
Miért van mégis az, hogy amikor a bűn következményeként katasztrófák, betegségek, háborúk történnek világszerte, az ember az Istent szeretné felelősségre vonni ezekért?
Ne feledd el, hogy már nem vagy az Édenben. Egy bűn miatt haldokló világban élsz, ahol a bűn miatt megbélyegzett embertömegek, további olyan döntéseket hoznak naponként, amelyekkel kifejezik, hogy lázadnak az Isten ellen és ezeknek a romlott döntéseknek a következményeit naponként aratja a világ.
A jelenlegi világ olyan, amilyet az Isten nélküli ember munkált saját kezével, döntéseivel magának.
Mivel Isten a tökéletes és teljes igazság, az emberiség minden egyes tagját el kellene ítélnie és meg kellene büntetnie. Az Ő szentsége és igazsága mellett azonban Isten mentő szeretettel is fordult az ember felé.
Már az ember bűnbeesése után, ígéretet tett arra, hogy egy napon visszavezeti az embert az "édeni állapotba."
Mivel azonban Isten igazságos, valakinek halállal kellett fizetnie a lázadó ember bűneiért. Ezért jött el Jézus Krisztus. Magára vette az emberiség minden egyes bűnét és meghalt ezekért a kereszten. " Mert ahogyan Ádámban mindnyájan meghalnak, úgy a Krisztusban is mindnyájan életre kelnek." 
(1 Korintus 15:22)
Mit kell tenned, ha vissza szeretnél kerülni Isten jelenlétébe? Talán azt hiszed semmit, mert már megvan a saját vallásod és ez elég.
Oroszország és Ukrajna testvérnépek, ugyanannak az egyháznak (ortodox), hívei mindkét ország katonái. A papjaik mégis megáldják a fegyvereiket és egymás ellen küldik őket, hogy gyilkolják egymást. Látod, hogy mennyire nem segít a tartalom nélküli vallásosság?
Mi az, ami segít? " Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz..." ( Ap.Csel. 16:31)
Ádám egy rossz döntéssel mindent elveszített, te pedig egy jó döntéssel újra rátalálhatsz az Éden Istenére. ( János evangéliuma 3. fejezet 16. vers) Keresheted a nyugalmat, ideális állapotot ezen a mulandó bolygón, mert azt csak Istennél találhatod meg. A világ zűrzavarára Isten küldött megoldást: Krisztust.
Most rajtad múlik, hogy személyesen elfogadod-e Őt vagy sem? Ha elfogadod Őt, Isten garantálja, hogy örök élet vár rád egy olyan helyen, amely sokkal csodálatosabb, mint az Éden.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy szent vagy és igazságos, de kegyelmes és mentő szeretettel teljes is. Szeretnék ebben a zűrzavaros világban Krisztusba kapaszkodni. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...