2023. október 5., csütörtök

A várakozás szépsége

Jó az ÚR a benne reménykedőkhöz, a hozzá folyamodókhoz. Jó csendben várni az ÚR szabadítására.
Jeremiás siralmai 3. fejezet 25-26. versek



Néhányszor megtörtént már velem, hogy amikor kissé késésben voltam, piros jelzést mutatott a közlekedési lámpa és ezért meg kellett állnom. Ez a várakozás idegőrlő volt, de mégis milyen káosz, mennyi baleset történne, ha ezek a lámpák nem végeznék a feladatukat.
Ebben a rohanó világban talán neked is nehezedre esik várakozni. Sokszor, sokféle ember keresztezheti utadat, minden embernek más útja, célja van és úgy érezheted, hogy ezek az emberek csak hátráltatnak téged a saját célod felé haladásban.
Ilyenkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy szereted-e igazán Istent? Ha ugyanis szereted Őt, akkor Ő minden "piros lámpát", minden olyan alkalmat, amikor csendben várnod kell, a javadra fog munkálni. Ha szereted Istent, akkor biztos lehetsz benne, hogy gyermekeként van egy terve az életedre vonatkozóan.
Ha éppen most kell várnod valamire, akkor használd ki ezt az időt a kikapcsolódásra, feltöltődésre és körültekintésre. Ez is a folyamat része és ha nem tanulod meg élvezni az Úr szabadítására várakozást, akkor szem elől téveszthetsz lényeges dolgokat.
Ha Isten gyermeke vagy és Krisztusban éled az életed, akkor elérkezhetsz olyan keresztúthoz, ahol bizonyos emberektől búcsút kell mondj egyszerűen azért, mert nekik más a céljuk és ebből adódóan nem folytathatják veled útjukat. Máskor Isten megállásra késztethet azért, hogy segíts olyan embereknek, akik valamilyen nehézségbe kerültek. " Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. Mégis jól tettétek, hogy közösséget vállaltatok velem nyomorúságomban. ( Filippi 4:13-14).
Adj hálát azért, hogy Isten kezében tartja az életedet és amíg Rá figyelsz, garantálja, hogy azon az úton fog vezetni, amelyen járnod kell és az Ő időzítése mindig tökéletesebb lesz, mint a tied.
Tanulj meg hát megállni, pihenni és élvezni az Istennel való földi vándorlásodat.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy tökéletesen ismersz engem és gyermekeid életében csak azt engeded meg, ami javukat munkálja. Szeretnék a mai napon is bízni benned és engedelmeskedni akkor, amikor várakozásra intesz de akkor is, amikor azt akarod, hogy induljak tovább. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...