2023. november 1., szerda

Áldott emlékezés

Az igaznak az emlékezete áldott, de a bűnösök neve semmivé lesz.                                         Példabeszédek könyve 10. fejezet 7. vers



A mai napon sok-sok ember emlékezik meg azon szeretteiről, akik már átléptek az örökkévalóságba. Talán különösen fájdalmas számodra ez a nap azért, mert nemrég veszítetted el egy számodra nagyon kedves szerettedet.
Íme néhány gondolat, ami segíthet neked Isten dicsőségére és a saját magad javára megemlékezni azon szeretteidről, akik már nincsenek a földi létben.
Először is: " Az Isten pedig nem a holtak Istene, hanem az élőké. Mert az ő számára mindenki él." ( Lukács evangéliuma 20. fejezet 38. vers)
Mit láttál te, amikor ott álltál egy drága szeretted koporsója mellett?
Egy sírgödröt, amely kíméletlenül tátongott és arra várt, hogy elnyelje az általad oly nagyon szeretett személy földi maradványait. Talán még a füledbe cseng a föld darabok irgalmatlan hangja, amint a koporsóhoz csapódnak. Látod az egyre csak halmozódó földet magad előtt és érzed azt a borzasztó érzést, amit az váltott ki belőled, ahogyan a föld örökre eltakarta előled azt, akit annyira szerettél. Te és én nem látunk tovább, de Isten igen. Övé az utolsó szó. Ő tudja, hogy minden egyes lélek az örökkévalóságba távozik és ott tovább él. Ezért jelenti ki nekünk, hogy Előtte senki sem halott. Az Ő szemei elől nem tűnhet el egyetlen lélek sem még a holtak hazájában sem. Meríts vígasztalást ebből a tudatból. Nem a te dolgod tudni, látni, hogy az eltávozott szeretted hol is van az örökkévalóságban, a te dolgod az, hogy elhidd, az Istené az utolsó szó és Benne vetett bizalommal rábízd az elhunyt szeretteid sorsát. Isten világosan mondja, hogy az elhunytak sorsára nem tudsz hatással lenni a földi létből. Ne imádkozz hozzájuk, de hálát adhatsz azokért az istenfélő szeretteidért, akiket Isten egy időre neked ajándékozott. 
    Másodszor, ne beszélj az elhunyt szeretteidhez.
Lelkigondozóként tudom, hogy a gyász egy bizonyos szakaszában még előfordul, hogy emberek beszélnek az elhunythoz nem azért, mert kapcsolatot akarnak vele létesíteni okkult módon vagy mert tényleg elhiszik, hogy a szerettük hallja őket, hanem egyszerűen azért, mert ez segít nekik a lezárásban, elengedésben, beletörődésben.
Azt azonban fontos látnod és megértened, hogy akik eltávoztak a földi létből, már nincsenek kapcsolatban a földön élő emberekkel és az Isten tiltja, hogy a földön élőként okkult eszközök segítségével kapcsolatba lépj elhunyt szeretteiddel. Miért tiltja ezt Isten?
Alapvetően azért, mert amikor ezt teszed, démoni, gonosz erőknek nyitsz utat és amint ezek az erők szabad utat kapnak tőled, le fognak uralni és ezért drága árat fogsz majd fizetni. Ha tehát hallottál, tapasztaltál olyan jelenségeket életed során, amelyek miatt úgy gondolod, hogy az elhunyt szeretteid kísértettek vagy kapcsolatot próbáltak teremteni veled, voltaképp démoni erők próbáltak félrevezetni.
Ha részed volt bármilyen okkult tevékenységben, ( halott idézés, asztal táncoltatás stb.) valld meg Isten előtt és kérd, hogy szabadítson meg ennek minden negatív következményétől.
    Harmadszor, beszélj Istennel az örökkévalóságba távozott szeretteidről. Adj hálát értük, gondolkodj el azon, hogy milyen dolgokban mutattak neked példát életükkel és kötelezd el magad arra, hogy követni fogod az Istenbe vetett hitüket.
" Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik az Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket. ( Zsidók 13:7)
    Negyedszer, élj úgy, hogy a te életed példa lehessen azok számára, akik körülötted élnek.
Törekedj Isten szava szerint élni, tarts rendszeresen önvizsgálatot és kérj Istentől megfelelő érettséget azért, hogy felismerd és vállald a felelősséget a hibáidért, bűneidért. Ha ezekben gyakorlod magad, hiszem, hogy a gyászban, az emlékezésben és az életviteledben is az Isten dicsőségére és mások javára lehetsz.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy nem a halálé, hanem a Tied az utolsó szó. Köszönöm mindazokat, akiket egy időre nekem adtál. A jó példát, amit életükön keresztül láttam. Segíts, hogy azok emlékéből, akik nálam előbb jártak a hitben tanulhassak, erőt meríthessek, hogy magam is megharcolhassam a hit harcát és életem végén szintén jó példává válhassak a Téged követőknek. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...