2023. november 4., szombat

Fektess be a lelkedbe!

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Máté evangéliuma 11. fejezet 28. vers



A mindennapi életben igaz, hogy ha befektetéseket eszközölsz, akkor később aratni fogod az abból fakadó nyereségeket. Ha befektetsz az egészségedbe, akkor ez pozitív hatással lehet a teherbírásodra, tested állapotára. Ha befektetsz a házasságodba, családi életedbe, hosszú távon egy kiegyensúlyozott, biztonságos, örömteli, szeretetteljes családi környezetet fogsz aratni.
Ennek az ellenkezője az, amikor nemhogy befektetéseket nem eszközölsz, hanem engeded, hogy az életed dolgai mínuszba kerüljenek.
Ha a pénzed elfogy, kérhetsz kölcsön ezzel pedig pillanatnyilag csökken a rád nehezedő anyagi nyomás, de hosszú távon még nagyobbá válik. Hiszen immár nemcsak a mindennapi élet dolgaira kell megteremtened az anyagi fedezetet, hanem a felvett hitelt is törlesztened kell.
Ugyanígy működik ez lelki értelemben is. Ha nem találsz időt naponként arra, hogy fektess az Istennel való kapcsolatodba azáltal, hogy leülsz az Isten beszéde mellé, olvasva, tanulmányozva, elmélkedve azon, az árát akkor fogod megfizetni ennek, amikor jönni fognak a nehézségek és teljesen erőtlennek bizonyulsz majd.
Ebben a rohanó, felületes, lelki összeomlással és depresszióval szegélyezett világban, könnyen magad is megtörtté válhatsz, ha nem fektetsz be lelki életedben, jólétedbe, Istennel való kapcsolatodba.
Itt is igaz, hogy sokkal jobb a problémát megelőzni, mint utólag kezelni. Isten arra ösztönöz ma, hogy tedd le a terheidet, aggodalmaidat az Ő kezébe és fogadd el az Ő tőle kapott terhet, mert az boldogító és könnyű. ( Máté 11:30)
Találj minden nap időt arra, hogy Istennel légy és erősítsd az Isten szavába vetett bizalmadat, befektess a lelkedbe.
Tudom, hogy sokminden és sok mindenki verseng a figyelmedért, de ha nem szánsz időt a feltöltődésre, ki fogsz merülni és lelkileg csődbe fogsz jutni. Ez pedig meg fog akadályozni abban, hogy az Istentől jövő belső békességet és erőt megtapasztalhasd.
A legnagyobb szeretettel kérlek, hogy add át ma félelmeidet, aggodalmaidat, terheidet Istennek és engedd, hogy az Ő ereje, megoldásai felüdítsék életedet.


IMA: Istenem, tudom, hogy amikor magadhoz hívsz, azt azért teszed mert meg akarsz szabadítani a terheimtől és be akarod tölteni lelkemet békességgel, erővel, szeretettel és élettel. Magasztallak ezért. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...