2023. december 11., hétfő

Hit és dicsőség

Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen, az ezt mondhatja az Úrnak: Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom! Mert ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől. Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége. Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal, 91. Zsoltár 1-5. versek



Amikor Krisztus egy törékeny csecsemő formájában testet öltött, a júdeai Betlehemben, egy szerény istálló jászlába fektették és olyan kevés ember szerzett tudomást erről a dicsőséges testet öltésről.
Több ezer évvel később érdekes módon az arányok hasonlóak maradtak. Emberek milliárdjai készülnek a kereszténység egyik legfontosabb ünnepére, Krisztus testet öltésének emlékünnepére, de olyan kevesen látják meg az ünnep lényegét. Miért? Mert a jelszó ma is az: " Hiszem, ha látom." Ez volt ez a lelkülete azoknak, akik a golgotai kereszt alatt szemlélték a vérző Megváltónk haláltusáját: " „Másokat megmentett, de magát nem tudja megmenteni. Ha Izrael királya, szálljon le a keresztről, s akkor hiszünk neki. Az Istenben bízott. Mentse hát meg, ha akarja. Hisz azt mondta: Isten Fia vagyok.”
Isten igazsága azonban változatlan maradt: " Higgy és meglátod Isten dicsőségét." A pásztorok hallották az örömhírt, hittek neki, elindultak és utána látták meg Isten dicsőséges, testet öltött Szavát egy csecsemő formájában.
Mária, József, a bölcsek és az Isten minden embere előbb hitt, és utána látott bele Isten csodálatos dicsőségébe. Hittél-e már az Isten csodálatos szavának, üzenetének, szeretetének, tervének? Megszámlálhatatlan ajándékot, áldást tartogat számodra, de ezeket az ajándékokat csak hit által tudod kibontani. Amint pedig belekóstoltál hit által Isten dicsőségébe, az egész életed egy Istent dicsérő énekké fog válni.

IMA: Istenem, kérlek segíts, hogy minden hitemet és bizalmamat Beléd helyezzem, hogy meglátva a Te dicsőségedet, tudjalak egész életemben magasztalni és dicsőséged tükröződésévé válni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...