2023. december 29., péntek

Miért aggódsz?

De aggodalmaskodásával ki tudná közületek akár egy arasznyival is meghosszabbítani életét? Ha tehát a legcsekélyebbre sem vagytok képesek, miért aggódtok a többi miatt?                                                   Lukács evangéliuma 12. fejezet 25-26. fejezet


Van egy régi mondás, amely a következőképpen szól: " Elég akkor aggódnod hogyan fogsz átkelni a folyón, amikor odaértél a folyóhoz." A Biblia azt mondja: " Elég minden napnak a maga baja." Krisztus pedig arra bíztat, hogy egyáltalán ne aggódj. Vannak emberek, akiknek ez könnyebben megy és vannak akiknek nehezebben.
Talán te az az agyalós típus vagy és ha ehhez hozzáadódik, hogy életed során sokszor elutasítottak vagy megbántottak, akkor könnyen beleléphetsz egy olyan mókuskerékbe, amelyből úgy érezheted, hogy nincs kiút.
Ha egy kedves barátod nemet mond a meghívásodra, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem kedvel téged és meg akarja szakítani veled a barátságot. Talán csak éppen más dolgokkal van elfoglalva.
Ha a főnököd bizonyítékot kér azzal kapcsolatosan, hogy elvégeztél-e egy bizonyos feladatot, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy aggódnod kell a munkahelyed megmaradása miatt.
Az igazság az, hogy az aggodalmaddal a legcsekélyebb dolgot se tudod jó irányba terelni. Rossz irányba viszont annál inkább. A folyamatos aggodalom olyan, mintha állandóan a gázt nyomnád járó motorral, de az autót nem tennéd sebességbe. Sok zaj, füst, kopás, energia és üzemanyag használat és semmi eredmény.


IMA: Köszönöm, hogy minden napra annyi terhet adsz, amennyit Veled és általad el tudok hordozni. Köszönöm, hogy meg akarsz engem óvni teljesen az aggodalmaskodás terhétől. Segíts, hogy ha jelen van életemben az aggodalmaskodás ártalmas szokása, felismerjem és le tudjam győzni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...