2024. január 28., vasárnap

Csendes bizalom

Légy csendben, és várj az Úrra! Ne indulj fel, ha az alattomos embernek szerencsés az útja! Tégy le a haragról, hagyd a heveskedést, ne légy indulatos, mert az csak rosszra visz! 37. Zsoltár 7-8. versek



A hétköznapok zajában gyakran elveszítheted a csend és várakozás képességét. Mindennapi élet tele van sürgés-forgással, kihívásokkal, és gyakran érezheted azt a kísértést, hogy sietve próbálj megoldani minden problémát, megfelelni minden elvárásnak. A mai üzenet által, Isten azonban arra emlékeztet téged, hogy a csendben és várakozásban találhatod meg az Úr vezetését és iránymutatását az életed számára.

A szóban forgó Ige továbbá figyelmeztet arra, hogy ne bosszankodj, ha az alattomos embernek szerencsés az útja. Az életed során találkozhatsz olyan helyzetekkel, amelyek látszólagos igazságtalanságot, alattomosságot hoznak eléd. Ilyenkor a csend és várakozás nemcsak az Úrban való bizakodást jelenti, hanem azt is, hogy nem engeded, hogy az ilyen helyzetek dühbe vagy felindultságba sodorjanak.

A Biblia tanítása pedig a harag elhagyására, a heveskedés mellőzésére szólít fel. Az indulat és düh gyakran útját állja az Úr bölcsességének és vezetésének. A csendben és türelemben rejlik az erő, hogy ne hagyd eluralkodni életedet a negatív érzéseket.

Légy tehát csendben és várj az Úrra, ne engedd, hogy a harag vagy a düh vezessen téged. Ahogy csendben állsz az Úr előtt, az Ő iránymutatásával és bölcsességével vezethet téged az életed dolgait illetően. Az Úr jelenlétében való elcsendesedés teremjen békét szívedben és vigasztalást a mindennapi nehézségeidben.

IMA: Istenem, taníts meg csendben, hittel és türelemmel várni Rád. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...